27/07/2020 | Yazar: Yücel Tekin

Yunanistan'da, Türkiye Büyükelçiliği önünde İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması çağrısı ile oturma eylemi ve yürüyüş gerçekleşti.

Katilleri değil kadınları ve LGBTİ+’ları koruyun! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraflar: Zeynep Namlı

Pınar Gültekin cinayeti ve son bir ayda vahşice işlenen diğer nefret cinayetlerine karşı Yunanistan'dan kadınların ve Türkiyeli mülteci kadın/LGBTİ+’ların çağrısı ile 24 Temmuz günü, Türkiye Büyükelçiliği önünde İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması çağrısı ile oturma eylemi ve yürüyüş gerçekleşti.

Döviz ve sloganlarla Türkiyeli kadın ve LGBTİ+ bireylere bu mücadelede asla yalnız yürümeyecekleri mesajı iletildi. Okunan basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

“Biz katili tanıyoruz”

“Bizler göçmen ve mülteci kadınlar olarak Türkiye’deki kızkardeşlerimizin uğradığı bu haksızlık ve vahşet karşısında sessiz kalmıyoruz! Sınır ötesinden de olsa onların yanlarında olduğumuzu buradan; Türkiye Büyükelçiliği’nin önünden haykırmaya geldik. Kadınlar olarak Türk devletinin yetkililerine sesleniyoruz! Türkiyeli kadınlar yalnız değildir!

“Atina’dan, İzmir’deki, İstanbul’daki, Diyarbakır’daki, Mardin’deki kızkardeşlerimize sesleniyoruz! 

katilleri-degil-kadinlari-ve-lgbti-lari-koruyun-1

“Asla yalnız yürümeyeceksiniz!

“İsyanımız, yıllardır sürmekte olan erkek şiddeti ve kadın cinayetlerinedir. Bu katliamları önleyecek olan şey ise İstanbul Sözleşmesi’dir. 

“Türkiye Sözleşmeyi imzacı olduğu günden itibaren uygulamış olsaydı, erkekler tarafından katledilen yüzlerce kadın bugün hala hayatta olacaktı. Münevver Karabulut Şule Çet, Helin Palandöken, Güldane Cankel, Aleyna Çakır, Zeynep Şenpınar, Ceren Özdemir adını sayamadığımız yüzlerce kadın gencecik yaşında katledildi.

katilleri-degil-kadinlari-ve-lgbti-lari-koruyun-2

“Siz İstanbul sözleşmesinden imza çekmeyi tartışırken, onlarca kadın öldürüldü.

“Eğer Türkiye bu sözleşmeden çekilmeyi tartışmaya açmasaydı, kızkardeşlerimiz ve binlerce kadın şu an yaşıyor olacaktı. Kadın cinayetlerinin faili cinayeti işleyen katiller olduğu kadar İstanbul Sözleşmesini uygulamayan ve çekilmeyi konuşan devlet erkidir.

katilleri-degil-kadinlari-ve-lgbti-lari-koruyun-3

“İstanbul Sözleşmesi kadınları çocukları ve LGBTİ+’ları her türlü şiddetten korumaya yönelik bir anlaşmadır. Buna karşı çıkan gruplar ise devletin Anayasal yükümlülüğü olan ayrımcılık yapmama yükümlülüğüne karşı çıkmaktadır. LGBTİ+’ları değerlerine saldırı olarak görenler, kadın ve çocuklara taciz tecavüz etmeyi ve vahşice katletmeyi değerlerinin bir parçası olarak görmektedir. Kadınlar olarak bu hastalıklı zihniyete boyun eğmeyeceğiz. Nerede olursak olalım, kadın düşmanı politikalarınızı ataerkil sisteminizi yıkana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Kadınları susturamayacaksınız!

“İstanbul Sözleşmesi bir lütuf değil, kadınların onlarca yıldır süren mücadelesinin bir kazanımıdır. Kazanımlarımızdan ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”

 

 


Etiketler: kadın, dünyadan
İstihdam