07/03/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Don Andrea Gallo adlı Katolik rahip, Papalığa eşcinsel bir erkeğin seçilerek pedofili tartışmalarının önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

Katolik Rahip: Yeni Papa Eşcinsel Olsun Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Don Andrea Gallo adlı Katolik rahip, Papalığa eşcinsel bir erkeğin seçilerek pedofili tartışmalarının önüne geçilmesi çağrısında bulundu.
 
LGBT haklarının güçlü savunucularından biri olan rahip Don Andrea Gallo, İtalya’nın Radio 24 kanalına şu açıklamaları yaptı: “Eşcinsel bir Papa fevkalade bir şey olurdu. İncil’in özünde hepimiz Tanrı’nın oğulları ve kızlarıyız, Tanrı’nın çocukları olarak hepimiz eşitiz.”
 
Rahip Gallo, Katolik Kilisesi’ndeki çocuk tacizi olaylarına son verilmesi için şu öneride bulundu: “Eşcinsel rahipler kimliklerini ve cinselliğini ifade etmekte serbest olmalı; çünkü baskılar pedofiliye yol açıyor.”
 
“Papa 16. Benedikt Eşcinsel Olabilir”
Amerika’nın en önde gelen siyasî blogçularından Andrew Sullivan, görevi bırakan Papa 16. Benedikt’in gizli bir eşcinsel olabileceğini iddia ediyor.
 
Sullivan’ın iddiası Benedikt’in emekliliğe çekilmek yerine Vatikan’da sekreteri Başpiskopos Georg Gaenswein ile birlikte yaşayacağını açıklaması üzerine geldi.
 
“Vatikan Eşcinselliğe Samimiyetle Yaklaşmalı”
ABD’den Katolik LGBT Grubu Rainbow Sash Movement, Papa 16. Benedikt’in istifası üzerine şunları söyledi: “Vatikan’ın dünya genelinde kiliselerin karşılaştığı gerçekliklerle samimi bir şekilde ilgilenme zamanı artık geldi. Ayinlerden çıkacak adalete sığınmak yerine tütsü, çan ve müzik tiyatrosunun arkasına gizlenmeye bir son verilmeli.”

Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam