19/11/2015 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsellerin taşlanarak öldürülmesini öngören yasa tasarısı Kenya parlamentosunda reddedildi. Eşcinsellere 14 yıl hapis cezası uygulaması ise devam ediyor.

Kenya’da ’eşcinsellerin taşlanarak idamı’ tasarısı reddedildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşcinsellerin taşlanarak öldürülmesini öngören yasa tasarısı Kenya parlamentosunda reddedildi. Eşcinsellere 14 yıl hapis cezası uygulaması ise devam ediyor.

Kenya parlamentosu eşcinselliğin “recm” ile ölüm cezasına çarptırılmasına dair tasarıyı reddetti.

Şuan için tatmin edici gözüken kararın sebebi ise kanun yapıcıların eşcinseller için 14 yıla kadar hapis cezasını yeterli bulması.

Bu karar, komitenin ölüm cezasıyla ilgili reddettiği ikinci tasarı önerisiydi.

Adalet Bakanlığı: “Güncel durum aileyi yeterince koruyor”

Adalet ve Hukuk Bakanlığı komitesi gerekli olmadığı gerekçesiyle müracaatı reddetti. Komitenin sözcüsü “Anayasanın 45. maddesi ailevi değerlerini layıkıyla koruyup kollamakta” dedi ve ekledi:

“Bu hükümler demokrasimizin içinde yer alan ailevi değerlerimizi layıkıyla korumak için yeterli”

Fakat ne yazık ki bu ilk ve son tasarı önerisi olmayacak. Komite, Kiharu milletvekili Irangu Kang’ata eğer daha fazla destekçi bulabilirse tasarının tekrar gözden geçirilebileceğini belirtti.

“İşlerin ne kadar hızlı değişebileceğini gördük”

Gay Star News haber portalına konuşan Kenyalı LGBTİ hakları aktivisti Denis Nzioka “Kenya için çok büyük bir adım olsa da, hala tetikte olmakta fayda var” dedi.

“İnsanlar, politikacılar ve dini liderler tarafından eşcinselliğe karşı çok fazla sayıda çalışmalar yürütülmekte. Uganda ve Nijerya’da olduğu gibi homoseksüelliğe karşı çıkılmasını, yasaklanmasını istiyorlar.

“Kenya’nın Güney Afrika kıtasında eşcinsel hakları konusunda en iyi, en güvenli ülke olduğunu sanıyordum.

“Fakat işler kontrolümüzden çıktı. Bu da bize işlerin çarpıcı bir biçimde ne kadar hızlı değişebileceğini göstermektedir.”


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam