11/02/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Kenyalı LGBTİ’ler Uganda Parlamentosu’nun Aralık ayında kabul ettiği eşcinsellik karşıtı yasayı protesto etmek için dün bir eylem düzenlediler.

Kenyalı LGBTİ’lerden Komşu Uganda İçin Dayanışma Eylemi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kenyalı LGBTİ’ler (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) Uganda Parlamentosu’nun Aralık ayında kabul ettiği eşcinsellik karşıtı yasayı protesto etmek için dün bir eylem düzenlediler.
 
"Hürriyet sınır tanımaz, özgürlük geliyor" 
 
Eşcinsellere hapis cezası öngören yasanın acımasız olduğunu belirten LGBTİ’ler, yasanın etkilerinin hâlihazırda sınır kapılarından Uganda’ya geçmeleri engellenen lezbiyen ve geyler tarafından hissedildiğine dikkat çektiler.
 
Eşcinsel Hakları İnsan Haklarıdır
Kenya Ulusal Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu, Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni’ye yasayı imzalamaması için çağrıda bulundu. Komisyon Başkanı Eric Gitari, Ugandalı lezbiyen ve geylerin şimdiden Kenya’ya sığınma başvurusunda bulunmaya başladığını söyleyerek “yasaların insanları koruması, hakları ihlal etmemesi gerekir; eşcinsel hakları da insan haklarıdır,” dedi.
 
“Eşcinsellerin Uganda’da hep var olduğunu” ifade eden dilekçelerini Uganda Büyükelçiliği’ne vermeye çalışan LGBTİ’ler elçilik çalışanları tarafından engellendi. 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam