06/03/2023 | Yazar: Kaos GL

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, depremzede LGBTİ+’ların yaşadıklarını Meclis gündemine taşıdı.

Kerestecioğlu: LGBTİ+’lar afet zamanında dahi ayrımcılıkla karşı karşıya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis’te Arkeoloji Vakfı’nın kurulması gündemine ilişkin söz aldı. Antep’te kurulması ve şehrin belediye başkanı Fatma Şahin’in de yönetimine girmesi planlanan vakfı konuşmanın kendisini eleştiren Kerestecioğlu, “Depremde vefat eden on binlerce yurttaşımız var. Başta barınma olmak üzere binlerce sorun var. Meclis’in bu sorunlara çözüm bulması yerine Arkeoloji Vakfı kuruluşunu konuşuyoruz” dedi.

Kerestecioğlu, Şahin’in önce hesap vermesi gerektiğini de vurgulayarak yaşanan sorunları anlattı. Kadınların ihtiyaçlarının en sonda yer aldığını söyleyen Kerestecioğlu, artan ayrımcılığa da şu cümlelerle dikkat çekti:

“Göçmenler gibi LGBTİ+’lar da ne yazık ki afet zamanında ayrımcılıkla karşı karşıya. İlk günlerde yardım alanlarına dahi alınmadılar. Ve bu bilgi yayılınca yardım istemeye dahi çekindiler. Depremden önce uzunca bir süre hedef gösterilen LGBTİ+’lar, depremden sonraki ilk üç gün yemek ve su dahi bulmakta zorlandıklarını, toplu barınma alanlarına erişemediklerini ifade ediyorlar. Daha bu sabah konuştum kendileriyle de. Deprem bölgelerinde kalan LGBTİ+’lar halen özellikle resmi kurumların ve belediyelerin gıda desteği için açtığı alanlara gidemediklerini, gittiklerinde ise ayrımcı söylemle karşılaştıklarını ifade ediyorlar. Kendi güvenliklerini bölgede sağlayamıyorlar. Deprem bölgelerinden göç edenlerin ise konut ve iş bulması gerekiyor.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, çalışma hayatı, barınma, siyaset
İstihdam