31/10/2022 | Yazar: Kaos GL

Feminist Bellek’te yeni yazı: Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu

Keskesor, Feminist Bellek’te Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Müşterek feminist belleği görünür kılmayı, yeni başlıklarla tazelemeyi, feminizmin akıştaki tarihinin nabzını tutmayı hedefleyen Feminist Bellek internet sitesinde Keskesor sayısı yayımda.

Feminist Bellek’ta yayımlanan yazının girişi şöyle:

“Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu Nisan 2012’de Piramid, Hevjin ve Hebun LGBTİ+ örgütlerinde bir dönem aktivizm yapmış bir grup LGBTİ+ aktivistin bir araya gelmesiyle kurulan bir LGBTİ+ oluşumudur. Oluşumun amacı LGBTİ+fobiye karşı mücadele yürütüp LGBTİ+’ların sorunlarını gündeme taşıyarak kalıcı çözümler geliştirmektir.

“Kürtçede ‘’gökkuşağı’’ anlamına gelen Keskesor’u örgütlenmemizin ismi olarak sahiplenirken logomuzda da Diyarbakır için tarihi ve kültürel değere sahip olan On Gözlü Köprü’yü kullandık. Keskesor, içinde yaşadığımız toplumun dinamiklerini göz önünde bulundururken, bu dinamikleri herkesin eşit katılımına açık olacak şekilde geliştirmeyi hedefledi. 2012’de kuruluşundan itibaren Keskesor, düzenli olarak her hafta kısır partileri, film gösterileri, atölyeler düzenleyerek kentteki LGBTİ+’lara ulaştı. Kurulduktan hemen sonra pek çok aktivistle buluşarak büyüme yolunda gitti.”

Yazıyı buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam