21/03/2017 | Yazar: Kaos GL

KeSKeSoR LGBTİ, ‘Bu kadar yetkiyi hiçbir kolime vermedim’ pankartı ve gökkuşağı bayrakları Diyarbakır Newroz alanındaydı.

KeSKeSoR Newroz’daydı: Bu kadar yetkiyi hiçbir kolime vermedim! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

KeSKeSoR LGBTİ, “Bu kadar yetkiyi hiçbir kolime vermedim” pankartı ve gökkuşağı bayrakları Diyarbakır Newroz alanındaydı.

Diyarbakır’da Newroz kutlamaları “Mutlaka Kazanacağız” sloganıyla Bağlar’daki Newroz Parkı’nda yapıldı.

Anayasa değişikliği referandumunun damga vurduğu Newroz kutlamalarında “Hayır”/”Na” flamaları taşındı. Kutlamaya yüz binden fazla kişinin katıldığı belirtiliyor.

KeSKeSoR Amed LGBTİ oluşumu da kitlesel Newroz kutlamasına gökkuşağı ve kara-pembe bayraklarla katıldı. Hayır sloganının yer aldığı T-shirtler giyen KeSKeSoR aktivistleri, “Herkesin kendini özyönetme vakti geldi” ve “Bu kadar yetkiyi hiçbir kolime vermedim #hayır” pankartları açtı.

“İçimizde yanan barış ateşi sönmedi”

KeSKeSoR, KaosGL.org’a yaptığı açıklamada Newroz hazırlıklarını ve kutlamayı şöyle anlattı:

“20 Mart Pazartesi günü başlayan halay ve pankart atölyeleri ile şanladığımız 21 Mart Amed Newrozuna, KeSKeSoR Amed LGBTİ oluşumu olarak kitlesel katılım sağladık. Saat 9.30 hareketle Newroz alanına bayraklar ve pankartlarımızla yürüyüş gerçekleştirdik, Alana girişteki yoğun polis araması ve yasaklarını aşabilen nadide propaganda aygıtlarımızla alanı gökkuşağı ile boyadık. Amed halkının yoğun ilgisi ile gökkuşağı bayraklarımız sahiplenildi.

“Newroz'un ana teması barış sürecinin yeniden sağlanması için referandumda verilecek hayır oyunun rolü üzerineydi. Dolayısıyla KeSKeSoR olarak ‘hayır’ sloganlı T-shirtlerimiz oldukça ilgi gördü. Pankartlarımız; ‘Herkesin kendini özyönetme vakti geldi’ ve ‘Bu kadar yetkiyi hiçbir kolime vermedim #hayır’ şiarlarını taşıyordu. Yağan yağmur ne Newroz ateşini ne de içimizde yanan barış ateşini söndürebildi.”


Etiketler: yaşam
İstihdam