19/03/2014 | Yazar: Loren Elva

21 Mart Newroz Bayramı’na hazırlanan Diyarbakır’dan LGBTİ Oluşumu Keskesor, kutlamalara gökkuşağı bayrağı altında katılım çağrısı yaptı

21 Mart Newroz Bayramı’na hazırlanan Diyarbakır’dan LGBTİ Oluşumu Keskesor, kutlamalara gökkuşağı bayrağı altında katılım çağrısı yaptı
 
Cuma günü yapılacak Newroz kutlamaları Diyarbakır’da sabah saat 10:00’da başlayacak ve akşam saat 17:00’ye kadar devam edecek.
 
Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transların da gökkuşağı bayrağı altında katılacakları Newroz kutlamaları öncesi Keskesor LGBTİ Oluşumu’nun yaptığı çağrının tam metni şöyle:
 
Newroz Pîroz Be!
Kürt halkının özgürlük davası ile özdeşleşen, ulusal özgürlük ve eşitlik mücadelesinin simgesi, diriliş ve özgürlük bayramı olan Newroz bayramı yaklaşıyor. Kürt halkı, on yıllardır uygulanan dizginsiz ulusal zulme rağmen, tüketilemeyen mücadele isteği ve direnme iradesiyle, ulusal özgürlük istemi ve özlemini haykırmak için, bir kez daha, alanlara çıkmaya hazırlanıyor.
 
Sömürge gericiliği Türkiye ve Kürdistan halklarının kardeşliğine kan sokmak isterken; kadınlarımız rengârenk bayram elbiselerini, özgürlük baharını müjdelemek için sandıklarından çıkarırlarken; gençlerimiz dağların kararlılığını sömürge meydanlarına bir devrim meşalesi gibi taşımak için öfkelerini yüreklerinden taşırırlarken; Rojava’dan Rojhilat’a, Bakur’dan Başur’a milyonlarla Kürt halkı, yüzlerce yıllık sömürgeciliğin bütün Dehaklarına karşı demirci Kawa’nın sımsıkı emekçi yumruğuyla tarihe vururken; Baskıya, zulme, şiddete, yolsuzluğa, hırsızlığa, talana karşı isyan etme hakkını kullanan Kürt halkının bu çabasını selamlıyor; barış ve özgürlük getirmesi dileğiyle bütün Kürdistan ve Türkiye halkının Newroz bayramını kutluyoruz.
 
Bijî Newroz, Bijî Azadî!
Silahın ve şiddetin siyaset alanından çıkartılması, siyasetin üzerinde baskı, şiddet ve vesayetin olmaması demokrasinin temel şartıdır. Dünyada ve ülkemizde barışa en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde savaşa karşı barışın, şovenizme karşı halkların kardeşliğinin, baskılara karşı demokrasi ve özgürlüğün ifadesi olan, Ortadoğu halklarının barış ve özgürlük bayramı olan Newroz’a yolsuzluğu karşı isyana.
 
İnsanlığa bunalımlar ve savaşları dayatan günümüz Dehaklar’ı devrimlerin gelişini de engelleyemeyecekler. Demirci Kawa’nın isyan çağrısına gökkuşağı bayrağı altında homofobi, bifobi, transfobi karşıtı antifaşist mücadeleyi yükselterek yanıt vermek, her zamankinden daha yakıcı ve güncel bir görev olarak duruyor. Bu çerçevede Keskesor LGBTİ Oluşumu, başta tüm LGBTİ’leri, kadınları, işçi ve emekçileri, toprağı elinden alınanları, göçe zorlananları Newroz’un direniş ateşini körüklemeye, emperyalist saldırganlığa, savaş çığırtkanlığına, kölelik koşullarına, sermaye iktidarına, sömürge politikalarına karşı antifaşist mücadelesini yükseltmeye çağırıyor.
 
Haydi, Heteroseksizm Karşıtları!
Her gün artan baskı zulüm işkenceye, nefret saldırı ve cinayetlerine karşı sessiz kalmamaya, her yerde var olduğumuzu haykırmaya. Newroz’da akın akın alanlara akmaya, tek ses olmaya.
Yolsuzluğa, hırsızlığa, talana karşı ses çıkarmaya, homofobiye, bifobiye, transfobiye gökkuşağı bayrağı altında baş kaldırmaya.
 
An Azadî, An Azadî!
Bijî Newroz, Bijî Aşitî!
 
İlgili haber: 
LGBT’ler Nevruz’a Gitti Geldi, Hayat Devam Ediyor!
http://www.kaosgl.com/sayfa.php?id=6582

Etiketler: yaşam
İstihdam