15/11/2021 | Yazar: KAOS GL

Kuir Kıbrıs Derneği, Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı ile buluştu. Dizdarlı, “LGBTİ+’ların toplum içindeki yerine bakıldığında yapılması gereken çok iş var” dedi.

Kıbrıs’ın kuzeyinde hak savunuculuğu görüşmelerine devam Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, hak savunuculuğu görüşmeleri kapsamında Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı ile toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda Kuir Kıbrıs’ın hazırladığı ‘LGBTİ+ Seks İşçilerin Durumunun Haritalandırması Raporu’, ‘Yasal Boşluk Analizi’, ‘LGBTİ+'ların Sosyal Hizmetlere Erişiminin Haritalandırılması’, ve 'LGBTİ+'ların İstihdama Erişimi ve Emek Piyasası Deneyimleri’ Raporlarının içeriği aktarıldı, LGBTİ+’ların yaşadıkları hak ihlalleri ile çözüm önerileri konuşuldu.

Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, Kuir Kıbrıs’la gerçekleştirdikleri toplantıda “Gençlerin bu tür çalışmaları yapmaları hem bizi aydınlatma açısından hem de toplumu bilgilendirme bakımından çok önemlidir. LGBTİ+’ların toplum içindeki yerine bakıldığında yapılması gereken çok iş var. Üzerimizde çok büyük bir sorumluluk vardır. Şartlar ne kadar kötü olursa olsun pes etmemek gerekir. Her adım kazanılmış büyük bir adımdır. Ben de size yaptığını çalışmalar için gerçekten teşekkür ederim” dedi. 


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam