29/01/2016 | Yazar: Kaos GL

Kıbrıslı eğitimciler, Konuşulmayan (Unspoken) projesinin ilk etkinliği olan Eğitimcilere Yönelik LGBTİ Farkındalık Semineri’nde buluştu.

Kıbrıslı öğretmenler LGBTİ Farkındalık Semineri’nde buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıslı eğitimciler, Konuşulmayan (Unspoken) projesinin ilk etkinliği olan Eğitimcilere Yönelik LGBTİ Farkındalık Semineri'nde buluştu.

Seminer, Konuşulmayan (Unspoken) projesi adına Erman Dolmacı’nın açılış konuşması ile başlayıp, Kıbrıs Türk Öğretmenler Genel Başkanı Semen Yönsel Saygun’un Kıbrıs’ın Kuzeyindeki eğitim sistemindeki ayrımcılık ve öğretmen tutumları üzerine yaptığı konuşması ile devam etti. Seminer, Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu’ndan Berna Savcı’nın “Eğitimde Heteroseksizm, Okulda LGBTİ Öğrenciler” konulu sunumunın ardından katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Semen Yönsel Saygun, öğretmen adaylarının toplumsal cinsiyet ve LGBTİ'ler hakkında eğitim almasının önemini vurgularken, Berna Savcı öğretmenlerin sınıflarda çeşitliğin önemini vurgulayan faaliyetler düzenleyip öğrencileri cesaretlendirebileceklerinin altını çizdi.

Pratik deneyimlerin paylaşıldığı kadar teorik içeriği açısından da önem taşıyan seminer, öğretmenlerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Konuşulmayan projesi nedir?

“Konuşulmayan: Kıbrıs Türk Toplumunda LGBTİ Haklarıyla İlgili Diyaloğu Güçlendirmek” projesi Avrupa Birliği tarafından desteklenmekte ve Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi (CCMC) tarafından Kuir Kıbrıs Derneği ve Thomson Vakfı ortaklığıyla yürütülmektedir. Kıbrıs Türk toplumunda özellikle medya, eğitim, hukuk ve sağlık gibi çeşitli alanlarda Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve İnterseks farkındalığını artırarak LGBTİ bireylerin de deneyimlediği cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele etmeyi, medya ilgisini artırmayı, kamuoyu oluşturmayı ve toplumsal değişimi amaçlamaktadır.

Kaynak: Kıbrıs Postası


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam