01/09/2017 | Yazar: Kaos GL

Kıbrıs’ın kuzeyinde LGBTİ farkındalık billboardları geçtiğimiz yıl yaşanan saldırıların ardından bir kez daha sokaklarda!

Kıbrıs’ta bir kez daha LGBTİ billboardları sokakta! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde LGBTİ farkındalık billboardları geçtiğimiz yıl yaşanan saldırıların ardından bir kez daha sokaklarda!

Kıbrıs’ın kuzeyinde geçtiğimiz yıl yapılan LGBTİ farkındalık billboard kampanyası saldırıya uğradı. Kuir Kıbrıs Derneği, saldırılara rağmen bu yıl da sokakları eşitlik ve özgürlük için billboardlarla doldurdu.

Unspoken / Konuşulmayan projesi kapsamında hazırlanan yeni billboard kampanyası kimsenin cinsel yönelim ve/veya cinsiyet kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğramadan ve ötekileştirilmeden insan olarak yaşayabilmesi adına dikkat çekmek için yapıldı.

Billboardlarda “lezbiyen”, “gey”, “biseksüel” , “heteroseksüel” , “transseksüel” ve “interseks” gibi cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerinin açıklamaları yer alıyor.

Kampanyanın hedefleri arasında homofobi, bifobi, transfobi gibi önyargıları dönüştürmek bulunuyor.

Geçen yılın kampanyasına saldırılar

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında proje kapsamında Girne, Mağusa, Lefkoşa, İskele, Lefke ve Karpaz’ın çeşitli yerlerine “Kamil abi, ben lezbiyenim” ve “Mediha deyze, ben geyim” yazılı billboardlar yerleştirildi. Ancak, Kıbrıs’ın kuzey şehirlerine yerleştirilen LGBTİ bilinçlendirme billboardları önce saldırıya uğradı ardından belediye tarafından indirildi.

Konuşulmayan/Unspoken projesi nedir?

Konuşulmayan: Kıbrıs Türk Toplumunda LGBTİ Haklarıyla İlgili Diyaloğu Güçlendirmek (Unspoken: Creating Dialogue on LGBTI Rights in the Turkish Cypriot Community) Projesi Kıbrıs Türk toplumunda özellikle; medya, eğitim, hukuk ve sağlık gibi çeşitli anahtar sektörlerde Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve İnterseks farkındalığını artırarak LGBTİ bireylerin de deneyimlediği cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele etmeyi, medya temsilini iyileştirmeyi, kamuoyu oluşturmayı ve toplumsal değişim yaratmayı amaçlıyor.

Kuir Kıbrıs Derneği ise cinsiyet, cinsiyet ifadesi, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılıklarıyla mücadele edilmesi yönünde çalışmalar yürüten bir sivil toplum hareketi. Kuir Kıbrıs, LGBTİ haklarını hukuk, eğitim, psikoloji gibi farklı alanlarda desteklemek amacıyla aktif olarak çalışan bir örgütlenme.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam