29/03/2017 | Yazar: Bora Şahinkara

İzmir merkezli Kil İşleri Atölyesi’nin bir sonraki durağı Adana.

Kil İşleri Atölyesi Adana’ya geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir merkezli Kil İşleri Atölyesi’nin bir sonraki durağı Adana. 30 Mart-2 Nisan arasında birbirinden güzel kilden kolyelerin üretileceği atölye Serüven Kültür’de.

Başta, İzmir'de olmak üzere zaman zaman çeşitli şehirlerde atölyeler gerçekleştiren Kil İşleri atölyesi ilk kez Adana'da gerçekleşecek.

Temel olarak kilden kolye uçlarına görsel baskısı şeklinde gerçekleşen bir zanaatın inceliklerinin paylaşıldığı atölyede, ister tasarlayıp baskısını çıkararak, ister ellerimizle boyayarak bize kendimizi ifade etme fırsatı da veren bir özelliğe sahip. 

Geçtiğimiz sene, Ankara'da, Kaos GL'de de gerçekleşen ve katılımcıların çok güzel yorumlarla hatırladığı Kil İşleri atölyesinin 30 Mart'ta başlayıp, 2 Nisan'da bitecek ve her gün 1 saatinizi ayırarak katılabileceğiniz Adana'daki atölyesi, Serüven Kültür'de gerçekleşecek.

Atölyenin Facebook etkinliği ve detaylı program için tıklayınız.

Kaos GL atölyesinden izlenimler…

Şubat 2016'da, Ankara'da gerçekleşen Kil İşleri atölyesine dair katılımcıların izlenimleri ise şöyleydi:

Serap: Hep beraber böyle bi paylaşımda bulunma hoşuma gitti. Bir şeyler ortaya çıkarmak ilgimi hep çekmiştir. Bunu hayatıma katarak devam etmek istiyorum.

Sultan: 1,5 yıldır Ankara’dayım geçirdiğim ve geçirdiğim en güzel hafta sonuydu. Çok teşekkür ederim hepinize…

Damla: Buraya gelirken hiçbir şey bilmiyordum, çok kolaymış aslında. Buradaki katılımcı çeşitliliği çok hoşuma gitti.

Güngör: Benim için değişik bir haftasonu etkinliğiydi. İlk kez yaptım. Çok keyifliydi çok eğlendim. Gençlerle olmak harika!

Zeynep: Facebook’ta gördüm, ilgimi çekti. Annemle burada bulunmak çok güzeldi.

Duygu: Verimli ve eğlenceli zaman geçirdiğim için çok mutluyum!

Banu: Meslek grubu olarak çok farklı insanlar tanıdım. Hayatıma renk kattığı için herkese çok teşekkür ederim. Sevgililer günü, saat 17:00 (gülüyor) ve eşim beni bekliyor. Ben burada inanılmaz keyif aldım.

Aynur: Mutluyum bugün, iyi ki gelmişim. Utandım ben diğer arkadaşa geçebilir miyiz? (Gülüyor)

Esma: Bu etkinliği Aynur haber verdi bana. Daha önce katılmamıştım. Bu kadar eğlenceli olduğunu bilseydim daha önce fırsat yaratır katılırdım. Çalışıyoruz okuyoruz ama birlikte bir şeyler yapmanın tadı apayrı.

Çetin: Esma aracılığıyla geldim ben de… Biraz zincirleme mi olmuş ne? (Gülüyor) Bana güzel şeyler kattı. Çok mutluyum.

Ali: Biraz eşimin zorlamasıyla geldim ama iyi ki gelmişim, inanılmaz güzel vakit geçirdim.

Öznur: Sevgililer gününü buraya ayırdım. Yeni bir şeyler üretmek çok güzel bir duygu. Kilden çok burada beraber olmak bana iyi geldi. Öğrendiğim şeyleri yeni insanlara öğretmek için can atıyorum!

Erdem: Eşimle geldim. Maketle uğraşıyorum ama kille hiç uğraşmamıştım. Çok kolay ve eğlenceli olduğunu keşfettim. Bir adım öteye götürmeyi ve geliştirmeyi çok istiyorum. LGBT örgütü olarak Kaos GL’nin bunu düzenlemesi harika. Bunlar birleştirici etkinlikler. Pozitif ortamın hepimize iyi geldiğini hissediyorum.

Tuğçe: Atölyenin iki güne yayılmış olması çok güzel. Birlikte çok güzel vakit geçirdik.

Nesli: İki gündür kille uğraşmak tahmin ettiğimden zordu ama çok eğlenceliydi. Boş vakitlerimde artık bunu yapacağım!

Tuğçe: El işi hobileriyle her zaman ilgilenmişimdir. Eskişehir’den geliyorum ben bugün ve döndüğümde de devam ettirmeyi düşünüyorum.

Gözde: İlk defa geldim. Çok huzurlu iki gündü. Kil sadece sivilceleri geçirmiyormuş… (Gülüyor)


Etiketler: yaşam
nefret