28/03/2024 | Yazar: Kaos GL

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, 2024 bahar programını açıkladı. Sezonun iki büyük teması, “yoksulluk” ve “bir özgürlük mücadelesi olarak LGBTİ+”

Kıraathane 2024 bahar sezonu: Derin yoksulluktan kuir kahkahaya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, bahar sezonunu şöyle duyurdu:

“Bu iki konuya, Derin Yoksulluk Ağı, SPoD (Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği), Susma24, EPD (Eşitlik Politikaları Derneği) gibi kolektifler ve kuruluşlarla birlikte ele almaya çalıştık. Sivil toplum kuruluşlarıyla dirsek temasımız ve iş birliğimiz sürecek.

Sürecek, çünkü herhangi bir sezonda tema olarak ele aldığımız konulara sık sık dönüyoruz, örneğin bir önceki sezonda sansür ve oto sansür konuştuk diye konu tükenmedi, ayrıca Siyah Poşet Kitap Kulübü faaliyetlerine devam ediyor!

Bu sezonun ilk sergisi, Nalan Yırtmaç ile İlhan Sayın’ın birlikte yaptıkları Darmadağın adlı sergi. Haziran ayında Rezzan Gümgüm’ün kırmızı çizgiler/im adlı sergisi Kıraathane salonlarında olacak.

Sizi bu sezonda da tanışmak, tartışmak ve dayanışma ağları içinde yer alabilmek için Kıraathane’ye bekliyoruz. Gelemeyenler, etkinliklerimizi kaçıranlar ya da başka şehirlerde yaşayanlar için bütün etkinliklerimizi (maalesef sergilerimiz hariç!) mutlaka Youtube kanalımıza koyuyoruz. O yüzden, Youtube’da Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nin kanalına abone olmayı da unutmayınız.”

Neler var?

Bahar sezonu boyunca “Kuir Konuşmalar” ve “Kuir Atölye” başlığı altında düzenlenecek etkinlikler şöyle:

  • Kuir Kahkaha Nasıl Atılır (18 Nisan, 19.00)- Moderatör: Fulden Ergen
  • Serdar Soykan ile Pembe Bellek/Seksenler ve Lubunyalar 2: “O Kitaplar” (6 Mayıs, 19.00)
  • Karin Karakaşlı ile Karin Karakaşlı ile Ocean Vuong’un Dünyasına Yolculuk (11 Mayıs, 13.00-15.30)
  • İstanbul Onur Yürüyüşlerini Hatırlamak (14 Mayıs, 19.00)-Moderatör: Ahmet Soykarcı
  • Sibel Kır ile Karin Karakaşlı’dan “Ölüm Öpücüğü” Atölyesi (18 Mayıs, 13.00-15.30)
  • Sevcan Tiftik ile Sürpriz Öyküler Atölyesi (25 Mayıs, 13.00-15.30)
  • Kuir Alansızlık (28 Mayıs, 19.00)-Moderatör: Oğulcan Yediveren
  • Aslı Tohumcu ile Kuir Yazı Atölyesi (1 Haziran, 13.00-15.30)

Sezonun “Yoksulluk Konuşmaları” başlıklı etkinliklerinden birinde ise Buse Kılıçkaya moderatörlüğünde “LGBTİ+’ların Yoksulluk Döngüsü” konuşulacak. Ayrıca; Merve Mingir, Nebiye Arı, Taha Ercoşkun ve Yağız Yer Gülseven’in katılımıyla “Rengarenk Stand-Up” başlıklı bir etkinlik düzenlenecek. Moderatörlüğünü Özgün Yeşiltepe’nin üstleneceği Boğaç ve ‘Bizin’ başlıklı film gösterimi ve sohbet de Kıraathane’nin bahar sezonu etkinlikleri arasında yer alıyor.

Programın tamamına ve detaylara ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam