01/02/2007 | Yazar: Kaos GL

KAOS GL KÜLTÜR MERKEZİ OCAK AYI PROGRAMI: 10 Ocak 2009 Cumartesi – Kadın Buluşmaları

KAOS GL KÜLTÜR MERKEZİ OCAK AYI PROGRAMI:

10 Ocak 2009 Cumartesi – Kadın Buluşmaları

15:00-16:30 - ‘Gündemsiz Gündem’

Bir araya geliyoruz ve serbest söyleniyor/söyleşiyoruz. Önümüzdeki etkinlikler ve bu etkinliklerin bir parçası nasıl olabileceğimiz üzerine konuşuyoruz. Görev dağılımına hazır oluyoruz!

16:30-18:00 - ‘Seks İşçiliği’ Gündemli Sohbet

Gündemin, hukuki ve mevcut durumunu dinliyor; var olan oluşumlar/sendikal sürecin yakınına gidiyor ve hep birlikte bir sohbete girişiyoruz. Pembe Hayat/Kaos GL’nin ortak çalışması olan ‘seks işçiliği’ gündemli sohbeti, çeşitli kadın platformlarının da katılımı ile sizlere getiriyoruz!

11 Ocak 2009 Pazar

13:00 - Kaos Genç Toplantısı

15:00 - LGBT temalı film gösterimi:

LOLA+BİLİDİKİD

Murat 17 yaşında Berlin’de doğup büyümüş bir Türk gencidir. Abisi Osman - maço ve sert Türk erkeği- onu kadınlarla ilişki kurmaya zorlar. Ama Murat gey olduğunun farkına varır. Evden kaçar. Berlin'in köhne barlarında takılmaya başlar. Orada yıllar önce kaybolan diğer abisini bulur: Lola evden kaçıp travesti kulüpte çalışmaya başlamıştır. Lola'yı aslında Osman'ın evden kovduğunu öğrenen Murat ailesinin geçmişini araştırmaya başlar.

Yönetmen: Kutluğ Ataman

16 Ocak 2009 Cuma

18:30 - Söyleşi: ‘Anarşi, İsyan ve Cinsellik Üzerine’ Can Başkent
Anarşist yazar ve aktivist Can Başkent’in konuşmacı ve moderatör olduğu etkinlikte anarşizm, direniş, cinsel kimlikler ve cinsellik konuları çok yönlü olarak tartışılacak.

17 Ocak 2009 Cumartesi

15:00/18:00 – Kadın Buluşması

Sohbet: ‘Biseksüellik’

Diyoruz, diyoruz, diyoruz… Ve şimdi, biseksüel varoluş üzerine yüz yüze sohbet ediyoruz.

18 Ocak 2009 Pazar

13:00 - Kaos Genç Toplantısı

15:00 - LGBT temalı film gösterimi:

TRANSAMERİKA

Son ameliyatına günler kala transseksüel Bree, oğlu tarafından telefonla aranır. Oğlu hapishanededir ve birinin onu çıkarması gerekmektedir. Bree’nin psikiyatrı erkek geçmişiyle yüzleşmeden ameliyat olmasını uygun bulmaz. İsteksiz bir şekilde Los Angelas'dan New York'a gidip yeni tanıştığı oğlu Toby‘i bin dolar ödeyerek hapisten çıkaran Bree'nin tek amacı bu oğlunu üvey babasına teslim edip yoluna devam etmektir. Toby ise bu iyi yürekli kadınla Los Angelas'a film endüstrisinin kalbine doğru yola çıkmak ister. Arabayla Amerika'yı bir ucundan diğer ucuna takip eden yolculuklarında başlarına beklenmedik olaylar gelecektir.

Yönetmen: Duncan Tucker

24 Ocak 2009 Cumartesi

15:00-18:00 - Kadın Buluşması

Sohbet: ‘Cinselliğimiz: Herkese Bahset… Senden, Benden, Bizden! ’
E yine çekinebilir, keh-küh diyebilir, köşeden dinleyebilirsiniz ama… Bu sefer, atölyelerimiz var!

25 Ocak 2009 Pazar

15:00 - LGBT temalı film gösterimi:

KÖTÜ EĞİTİM

İki erkek çocuk, Ignacio ve Enrique, 60'lı yılların İspanya'sındaki bir Katolik okulunda öğrencidirler. Burada geçirdikleri zaman boyunca aşkı, sinemayı ve korkuyu keşfederler. Okulun müdürü ve edebiyat öğretmeni Peder Manolo, bu keşiflerin hem şahidi olur, hem de bir parçası... Üç karakter yıllar sonra, 70'lerde ve 80'lerde, iki kez daha aynı mekanda bir araya gelecekler. Bu karşılaşmalar aralarından birinin yaşamı ve ölümü için belirleyici olacak.

Yönetmen: Pedro Almodovar

31 Ocak 2009 Cumartesi

15:00-17:30 - Kadın Buluşması

Belgesel gösterimi + Sohbet: ‘Pembe Gri’

Pembe Hayat Tiyatro Topluluğu’nun, Ankara ve İstanbul’da sahnelendirdiği ‘Pembe Gri’ tiyatro oyununu ve ona dair yapılan belgeseli izliyoruz. Ardından ne yapıyoruz? Sohbetimizi birbirimizden esirgemiyoruz.

19:00 - ‘YEMEKTEYİZ!’ – Karma Etkinlik

Birbirinden güzel yemeklerin tadına hep beraber varıyoruz. Dayanışma yemeğimize her birinizi bekliyoruz. ‘Puanlarınızı alın da gelin’ diyoruz!

*Kaos GL Cumartesi günleri gerçekleşen Kadın Buluşmaları ‘‘Sadece kadınların katılımına açıktır’’. Bilgi için: nevin@kaosgl.org, secin@kaosgl.org

*31 Ocak 2009’daki yemek herkese açıktır.

*Kaos Genç film gösterimleri beyaz perdeden yapılmaktadır ve ücretsizdir. Filmlerle ilgili bilgi almak için: Can Koçanalı: kelimeler_yetse_16@hotmail.com, Okan A.: okanakkin@gmail.com
*Kaos Genç ile iletişim için: kaosgenc@kaosgl.org

MEKAN: KKM; Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, 29/12, Demirtepe-Ankara {Kızılay merkezden, YKM/Colins mağazasının olduğu GMK Bulvarına girin ve dosdoğru yürüyün, Ziraat Odası’nın binası var onu geçin, Necatibey köprüsünü geçmeden önce sol kolda Celal Hamamcı Apartmanı (altında tekstil dükkanı ile Yeşil Nalın lokantası var) 6. katta Kaos GL.}


Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam