16/11/2007 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Kültür Merkezi, ‘bu hafta sonu ne yapsak’ diye kara kara düşünenlere ücretsiz alternatifler sunmaya devam ediyor. Bu hafta sonu Devrimci Kız Utena adlı anime ile François Ozon klasiği Kızgın Taşlara Düşen Su Damlaları sizleri bekliyor.

KKM’de bu haftaki filmler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı



Kaos GL Kültür Merkezi, “bu hafta sonu ne yapsak” diye kara kara düşünenlere ücretsiz alternatifler sunmaya devam ediyor. Bu hafta sonu Devrimci Kız Utena adlı anime ile François Ozon klasiği Kızgın Taşlara Düşen Su Damlaları sizleri bekliyor.

KAOS GL - 09/11/2007

Kaos GL Kültür Merkezi’nde bu hafta sonu yine dolu dolu geçecek.

17 Kasım cumartesi günü yalnızca kadınların katılımına açık film gösterimi ve sohbet gerçekleşecek. Saat 15:00’te TV serisi olarak yayınlandığında kendine has hayran kitlesi edinen Devrimci Kız Utena’nın sinema filmi gösterilecek. Gösterimden sonra kadınlar sohbetlerine kaldıkları yerden devam edecekler.

18 Kasım Pazar günü ise Fransız sinemasının haşarı çocuğu François Ozon’un yönettiği Kızgın Taşlara Düşen Su Damlaları gösterilecek. Daha önce izlemeyenlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bu başyapıt saat 16:00’da Kaos GL Kültür Merkezi’nde. Gösterimin herkesin katılımına açık olduğunu da not düşelim.



Tarih: 17 Kasım 2007, Cumartesi - Saat: 15:00

Devrimci Kız Utena

Yönetmen: Kunihiko Ikuhara

Japonya, 1999

Utena Tenjou'nun anne ve babası o küçükken ölmüştür. Anne ve babasının ölümünden sonra tam olarak hatırlayamadığı bir prens ona bir yüzük verilir. Utena Tenjou bir gün o prensle tanışmak umuduyla yüzüğünü parmağından çıkarmaz. Yeni transfer olduğu okulda bir takım garip olaylar yaşanmaktadır ve bir türlü buna anlam verememiştir. Utena’nın en yakın arkadaşı Wakaba’nın kalbini kıran öğrenci konseyi üyesi Saionji’yi düelloya davet etmesi ile asıl garip olaylar başlar.



Tarih: 18 Kasım 2007, Pazar - Saat: 16:00

Kızgın Taşlara Düşen Su Damlaları

Gouttes d'eau sur pierres brûlantes

Yönetmen: François Ozon

Oyuncular: Bernard Giraudeau, Malik Zidi, Ludivine Sagnier

Fransa, 2000

70’li yılların Almanya’sında geçen film, 50’li yaşlardaki Leopold ile 20’li yaşlarındaki Franz’ın ilişkilerine odaklanıyor. Tutkuyla başlayan ama zamanla erkek-kadın ilişkisine dönüşen ve sıradanlaşan bu birliktelik eski sevgililer Anna ve Vera’nın gelişiyle iyice çözülmeye başlıyor. Fransız sinemasının kötü çocuğu Ozon’un ‘olgunluk’ dönemine girmeden önce yaptığı bu son ‘çılgın’ filminin 2000 yılında Berlin’den Teddy Bear, New York Lezbiyen Ve Gey Filmleri Festivali’nden de ‘en iyi film’ ödülü aldığını da not düşelim.

Bilgi için:

Barış Sulu

E-posta: baris@kaosgl.org, kkm@kaosgl.org

Telefon: 0 312. 230 03 58 / 15

Adres: GMK Bulvarı 29–12 Kızılay - Ankara


Etiketler: yaşam
nefret