11/12/2013 | Yazar: Kaos GL

Kocaeli Üniversitesi’nde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde ‘Muhafazakârlık ve LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans)’ paneli yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi’nde ‘Muhafazakârlık ve LGBT’ Konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kocaeli Üniversitesi’nde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde “Muhafazakârlık ve LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans)” paneli yapıldı. Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi Sosyal Politika Kulübü’nün düzenlediği panelde AKP’nin toplumsal cinsiyet politikası ve Gezi Direnişi bağlamında LGBT hareketi ele alındı.
 
Yüze yakın öğrenci ve öğretim elemanının katıldığı etkinlikte, klüp başkanı Ozan Yılmaz AKP’nın muhafazakâr politikalarına bir tepki olarak Gezi Direnişi’ndeki LGBT katılımına dikkat çekti.
 
Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından Gökkuşağının Kızılı’ndan Tunca Özlen, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve nefret suçu kavramlarını açıkladı. Özlen, muhafazakâr dünya görüşünün genel ahlak, manevi değerler ve aile kurumu üzerinden kendisini yeniden üreterek kadınların ve LGBT’lerin yaşam alanlarının daralttığını belirtti.
 
Özlen’in LGBT mücadelesini sosyalist bir düzlemde ele alan Gökkuşağının Kızılı’nın çalışmalarını da anlattığı etkinlikte katılımcılara “10 Soruda Gökkuşağının Kızılı” broşürü dağıtıldı. 

Etiketler: yaşam
İstihdam