26/02/2014 | Yazar: Melahat D

6. Baki Koşar Haftası katılımcılarına ‘kontrol sizin için ne ifade ediyor?’ diye sorduk.

Kontrol Sizin İçin Ne Demek? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Baki Koşar Nefret Suçlarıyla Mücadele Haftası bu yıl 17-23 Şubat tarihleri arasında “Kontrol” temasıyla yapıldı. Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin bu yıl 6.sını düzenlediği haftada katılımcılara “kontrol sizin için ne ifade ediyor?” diye sorduk.
Erinç: Kontrol benim için aile demek.
 
Öncel: Toplum baskısı ve insanların egosu üzerimde bir kontrol baskısı.
 
Emir: En çok duygularım kontrol ediyor beni. İnsanların bizlere yaklaşımı ve yarattığı duygular.
 
Berkant: Aslında her zaman kontrole maruz kalan değil, yaratanı ve üreteniyiz yaşamın her alanında.
 
Deniz: Kontrol deyince ilk aklıma otokontrol geliyor. Otokontrol bedenlerimize ve davranışlarımıza hakim olup, frenlememize neden oluyor. Ve bunun insan ilişkilerini kısıtladığını düşünüyorum. Tabi bu da içinde yaşadığımız toplum ve kültürle ilgili.
 
Caner: Kontrol deyince devlet baskısı aklıma geliyor. Devlet ve toplum bizi yönlendiriyor. Her şeyi kontrol altına almak, çeşitlilikleri azaltmak istiyor.  Ve insanlar bilmediği şeylerin kontrolü altına girmeyi kabul edebiliyor. Ve en çok etrafımızdaki insanların kontrolünde olduğumuzu düşünüyorum.
 
Yavuz: Her şeyin bizi kontrol ettiğini düşünüyorum. Hayatta en korktuğum şey kontrolümü kaybetmek. Çünkü bu olursa başkaları benim yerime onları kontrol etmeye başlar. Hem benim hem de insanlığın kaybettiği kontrolü var. Kontrol başkalarında. Ve daha fazlasını kaybetmemek iççin bunu stabil tutmaya çalışıyorum. Sonra bunun da bir otorite olduğunu fark edip başaramıyorum.
 
Gözde: Kontrol deyince aklıma her türlü baskı geliyor. Sistemin tüm yaşamımızı kontrol ettiğini düşünüyorum. Kontrolsüz bir dünya dileğiyle.
 
İlgili haberler:

Etiketler: yaşam
İstihdam