05/08/2020 | Yazar: Kaos GL

beraberce Derneği’nin projesi “Korona Günlerinde Özgürlük” kapsamında çevrimiçi sergilenecek ikinci oyunu 11 Ağustos Salı günü ‘perde’ diyor.

“Korona Günlerinde Özgürlük”ün çevrimiçi oyunları sürüyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pandemi günlerinde çeşitli boyutlarıyla tartışılan “özgürlük” kavramı, oyun yazarlarınca ele alınsaydı ortaya ne çıkardı? Bu sorudan yola çıkan beraberce Derneği, Friedrich Naumann Vakfı’nın da desteğiyle “Korona Günlerinde Özgürlük” Projesi’ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında, beraberce Derneği’nin Youtube ve Facebook hesapları üzerinden canlı yayımlanacak ikinci tiyatro oyunu çevrimiçi perdesi 11 Ağustos Salı günü saat 21:00’da açılacak.

İlk oyun Ebru Nihan Celkan’dan

Proje kapsamındaki ilk tiyatro oyunu Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın da jürisi olan tiyatro yazarı Ebru Nihan Celkan’ın kaleminden “EkoWasch Yıkama Kurutma Şirketi” olmuştu. Oyunu buradan izlemek mümkün.

Gelecek oyun 11 Ağustos’ta

11 Ağustos’ta sergilenecek ikinci oyun ise “Bulaş-ık”. Oyunun yazarlığını Çiğdem Şimşek ve Sinan Akcan üstlendi. Oyun, pandemi günlerinde evde kalan bir çiftin konuşmasının özgürlük tartışmasına evrilmesini ele alıyor. Okuma tiyatrosu şeklinde sahnelenecek oyunun oyuncu kadrosunda Tilbe Saran, Fatma Yüksel Sendan ve İlyas Özçakır yer alıyor.

Oyun 11 Ağustos saat 21:00’da buradan izlenebilir.

 

 

 


Etiketler: kültür sanat
nefret