19/08/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Korunmak dendiğinde aklına sadece prezervatif, prezervatif dendiğinde sadece penisi saran bir şey gelenler… Sizi bi’ şöyle alalım.

Korunma deyince aklımıza gelmeyenler: Vajina kondomu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Korunmak dendiğinde aklına sadece prezervatif, prezervatif dendiğinde sadece penisi saran bir şey gelenler… Sizi bi’ şöyle alalım.

Günler günleri, aylar ayları, yıllar yılları götürürken; bilimdi bilmem neydi almış başını gidiyorken prezervatif dendiğinde aklına sadece penis prezervatifi gelenler, evet siz, sizinle konuşmamız gereken şeyler var.

Öncelikle, konuya şöyle girelim; cinsel yönelimimiz, cinsiyet kimliğimiz, seks pratiğimiz, yattığımız yatak, giydiğimiz çorap, kullandığımız telefon falan filan ne olursa olsun korunmak, korunmak ve elbette korunmak bizim için çok önemli.

Bu noktada korunmak denince akla sadece penis kondomu gelmesi, cinsel ilişki esnasında penis yoksa “haydi o zaman ne duruyoruz” olmak ya da kondom kullanımını penisli partnere bırakmak, “ay ne o öyle et ete değecek”çilik, “ben kendimi tutarım sen merak etme”cilik, “ne olacak bir kereden”cilik… Yazarken bile içim daraldı, bunlar hep sıkıntı işte.

Bunun yanında, DUYANLARAAA DUYMAYANLARA SORANLARAAA SOOOORMAYANLARA vajina kondomu diye bir şey var. Partneriniz kim olursa olsun, vajinanız var ise; cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı ve gebe kalma ihtimaliniz varsa (ve kalmak istemiyorsanız) kullanabileceğiniz bir kondom.

Olası penetrasyondan 8 saat öncesine kadar takılabilen bu kondom, vajinası olanlar için adeta sabah belası olan “gece noldu hatırlamıyorum”, “o sarhoşlukta kondom kullandım mı ben” ve yine gebe kalma ihtimali olanların “ERTESİ GÜN ALMALI MIYIM???”ları için birebir. Ertesi gün hapının bir korunma yöntemi olmadığını da yine belirtelim. Daha önce belirtmemiş olsak bile, muhakkak bir yerlerde duyduğunuzu biliyoruz… ERTESİ GÜN HAPI BİR KORUNMA YÖNTEMİ DEĞİL.

Kendisinin kullanımı öyle zor değil, kendinize nazik davranmak suretiyle içine yerleştiriyorsunuz. Penetrasyon (olursa) bittikten sonra da dış halkayı sıkıca kavramak suretiyle içinizden çıkartıyorsunuz. 

Bir sonraki “korunma deyince aklınıza sadece penis kondomu gelmesin dostlar” yazımızda görüşmek üzere, hoşça kalın! 

Editör notu: Kendisi bir süredir eczanelerden edinilmiyor. Taleple birlikte arzı ördüğümüz güzel günlere...


Etiketler: yaşam
İstihdam