14/05/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Küba hükümetinin homofobi karşıtları ve Mariela Castro’nun katılımıyla düzenlediği homofobi karşıtı yürüyüş Pazar günü başkent Havana’da gerçekleşti.

Küba: ‘Homofobiye Son, Yaşasın Sosyalizm!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Küba hükümetinin homofobi karşıtları ve Mariela Castro’nun katılımıyla düzenlediği homofobi karşıtı yürüyüş Pazar günü başkent Havana’da gerçekleşti. Küba Ulusal Cinsel Eğitim Merkezi başkanı Mariela Castro, adada eşcinsel haklarının ilerlemesi için yüzlerce kişiyle birlikte yürüdü. 2008 yılına kadar homofobi karşıtı yürüyüşlere izin verilmeyen ülkede bu yıl “homofobiye son, yaşasın sosyalizm” sloganı yükseldi.
 
Fidel Castro’nun yeğeni Mariela Castro, LGBT alanında yaptığı çalışmalardan ötürü LGBT Eşitliğinde Uluslararası Müttefik Ödülü’ne layık görüldü. ABD vizesi alma konusunda sıkıntı yaşayan Castro, sorunun çözülmesi üzerine 3 Mayıs’ta Philadelphia’da Equality Forum’da bir konuşma yaptı. “Herkesin eşit haklara sahip olmasını istiyoruz,” diyen Castro ırkçılığın ortadan kaldırılması ve kadın-erkek eşitliği konusunda devrimin verdiği mücadelenin homofobiyle mücadelede de gösterileceğini söyledi.
 

2005 yılında Mariela Castro’nun destek verdiği yasayla cinsiyet geçişinde bulunmak isteyen kişilerin ameliyat ve hormon terapisi masrafları Küba hükümetince karşılanıyor. Castro ayrıca güvenli seks konusunda kondom dağıtımı ve bilgilendirme çalışmaları yürüttü.   


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret