06/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği, “Birlikte Daha Güçlü” kapsamında LGBTİ+’ların yaşadığı sosyo-ekonomik problemlere dair farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Kuir Kıbrıs “Birlikte Daha Güçlü” kapsamında neler yapacak? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, “Birlikte Daha Güçlü Projesi” isimli yeni projesisi için bugün saat 11:00’da İnsan Hakları Evi’nde proje tanıtım basın toplantısı gerçekleştirdi.

Koordinatörü Melek Gürpınar, Kıbrıs’ın kuzey kesiminde sosyo-ekonomik düzeyde savunmasız olan LGBTİ + topluluğunu güçlendirmek için Kuir Kıbrıs tarafından verilen mücadeleye katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Ağustos 2020’de başlamış ve 1 yıl boyunca sürecek olan projeyle LGBTİ+’ların yaşadığı sosyo-ekonomik problemlere dair farkındalığın artırılması, LGBTİ+’ların sosyo-ekonomik açıdan savunmasız durumda olan ve risk altında bulunanların seslerini yükseltmek için teknik kapasitenin geliştirilmesi ve savunuculuk faliyetlerinin sürdürülmesi için bir platform oluşturulması ve son potansiyel LGBTİ+ mağdurlara ve risk altındakilere verilecek istihdam danışmanlığı ile haklara erişiminin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Hangi etkinlikler planlanıyor?

Gürpınar, proje kapsamında düzenlenmesi planlanan etkinlikleri şöyle sıraladı:

Kıbrıs’ın kuzey kesimindeki LGBTİ+’ların istihdama erişiminin haritalandırma, LGBTİ+’lar ile odak grup toplantısı, haritalandırma çalışmasının raporunun basım ve yayımı, haritalama çalışmasına dayalı sosyo-ekonomik durumda savunmasız olan LGBTİ+'lar ile savunuculuk planı eğitimi, STK, sendikalar, esnaf ve zanaatkarlar odasına ittifak kurma ziyaretleri gerçekleştirmek, işgücü ve LGBTİ+ kapsayıcı barınma hakkında kapsamlı yasa hazırlanması konusunda politika oluşturmadan sorumlu yerel birimler ile savunuculuk ziyaretleri gerçekleştirmek, sosyal yardım departmanı için eğitim ve proje kapsamında ücretsiz istihdam danışmanlığı ve sosyal yardım hizmetleri sağlamak.

Birlikte Daha Güçlü Projesi, ILGA Europe (ILGA-EU) tarafından LGBTİ+ topluluklarının sosyo-ekonomik engelleri aşması amaçlanarak başlatılan Geride Kimse Kalmadı Fonu kapsamında finanse edilmektedir.


Etiketler: dünyadan
İstihdam