03/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği: “Örf, adet, ahlak gibi bahanelerle homofobi, bifobi, transfobi yapılmasına göz yummayacağız, hep birlikte haykırıyoruz.”

Kuir Kıbrıs Derneği: “Türkiye’deki LGBTİ+ mücadelesi ve demokrasiyi savunan tüm direnişleri selamlıyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektöre karşı protesto hakkını kullanan öğrenciler üzerinden LGBTİ+’lara karşı örgütlenen nefret ortamı saldırılarla ilgili dayanışma açıklaması yayınladı.

TIKLAYIN - Boğaziçi’nde hedef gösterme, soruşturma ve LGBTİ+’lara karşı nefret kampanyası

TIKLAYIN - Boğaziçi’nde polis saldırdı, yüzden fazla gözaltı: #AşağıBakmayacağız

TIKLAYIN - İstanbul Valiliği’nden ayrımcı Boğaziçi açıklaması

TIKLAYIN - Melih Bulu, Boğaziçi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nü kapattı!

“Hep birlikte haykırıyoruz”

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Kuir Kıbrıs Derneği olarak Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olayları üzülerek izliyoruz. Başta Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü olmak üzere Türkiye’deki tüm LGBTİ+ mücadelesi ve demokrasiyi savunan direnişleri selamlıyoruz.

Seçimler demokrasinin en temel yapılarıdır ve Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum atanan ‘rektör’ derhal istifa etmeli ve bu süreçte gözaltına alınanlar da serbest bırakılmalıdır. Örf, adet, ahlak gibi bahanelerle homofobi, bifobi, transfobi yapılmasına göz yummayacağız ve hep birlikte haykırıyoruz.”


Etiketler: insan hakları, eğitim, dünyadan
nefret