16/09/2020 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği dayanışma hattı için Dayanışma Kumbarası oluşturdu.

Kuir Kıbrıs’ın Dayanışma Kumbarası destek bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2007 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) hakları için mücadele eden Kuir Kıbrıs Derneği dayanışma hattı için Dayanışma Kumbarası oluşturdu.

Dernek, Dayanışma Kumbarası ile LGBTİ+’ların ve yakınlarının kendilerine sorduğu soruları cevaplamayı, ayrıca da cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı bilgi edinmek isteyen kişilere doğru bilgiyi sağlamayı amaçlayan dayanışma hattının giderlerini karşılamayı umuyor.

2017 yılında kullanıma açılan Kuir Kıbrıs dayanışma hattı, ücretsiz olup, eğitimli gönüllüleri sayesinde aktif bir şekilde ve tamamen gizlilik ilkesine dayanarak çalışmakta.

“Belki de sayende bir hayat kurtarılacak”

Dernek Dayanışma Kumbarası’na destek bekledğini şöyle duyurdu: “Gün geçtikçe dayanışma hattına olan ilgi ve yapılan talepler artarken, giderleri de artmaya başlamıştır. Bu sebeple hep birlikte, omuz omuza vererek dayanışma hattını destekleme sırası artık bizlerde. Para üstü olarak verilen, arabanın torpidosunda duran, belki de ceketin cebinde unutulan veya sadece gönlünden kopan miktarı Dayanışma Kumbarasına atarsan, acil bir telefon aldığımızda maddi ve/veya manevi açıdan zor durumda olan lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel, intersekslere ve yakınlarına yardım edebileceğiz. Belki de sayende bir hayat kurtarılacak. Birlikte daha güçlüyüz.”

Dernek bağışçıları buradan duyuruyor.


Etiketler: dünyadan
İstihdam