22/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs, sosyal hizmetlere erişimin LGBTİ+’lar için hayati önemini vurgulayarak dernek üyelerine ve Dayanışma Hattı gönüllülerine Sosyal Hizmet Eğitimi verdi.

Kuir Kıbrıs’ın ikinci Sosyal Hizmet Eğitimi gerçekleşti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, Kaos GL işbirliğiyle yürüttüğü “Sömürüden Özgür LGBTİ+ (HAYAT)” Projesi kapsamında, Kuir Kıbrıs üyelerine ve Dayanışma Hattı gönüllülerine yönelik Sosyal Hizmet Eğitimi’nin ikincisini düzenledi. Eğitim, 20 Şubat Cumartesi tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Eğitim, “Sömürüden Özgür LGBTİ+ (HAYAT)” Projesi çalışanı Sosyal Hizmet Uzmanı Güney Tosun tarafından verildi. Eğitimin ilk oturumunda, Kıbrıs’ın kuzey kesimindeki sosyal hizmetlerin genel durum analizi üzerinden detaylı bilgiler paylaşılarak, SWOT analizi yapıldı. Sonraki oturumlarda, Kuir Kıbrıs Derneği’nin sosyal hizmetler bakış açısının belirlenmesi adına hedef kitle oluşturma, iletişim çözümleri ve stratejik çözümler üzerinde bilgi aktarımlar yapıldı. Eğitimin son oturumda ise, kriz ve vaka yönetimi üzerine grup çalışmaları yapılarak, Dayanışma Hattı üzerinden gelen başvurulara destek ve yönlendirmelerin nasıl yapılacağı belirlendi.

Eğitimde sosyal hizmetin LGBTİ+’lar için ne denli önemi olduğunu ve kişilerin sosyal hizmetlere erişimlerinin hayati önemi bir kez daha vurgulandı. Eğitim sonunda katılımcılara elektronik sertifikaları verildi.

Dayanışma Hattı nedir?

Kuir Kıbrıs Dayanışma Hattı; lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve artıların (LGBTİ+’ların) ve yakınlarının, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ilişkin sorularına, eğitim, çalışma hayatı, aile, barınma, sağlık, açılma, cinsel sağlık, askerlik gibi alanlarda sorulara açık, cevabı birlikte bulmayı amaçlayan bir hat.

Haftanın 7 günü 10:00-22:00 saatlerinde mesaj veya telefon araması yoluyla, +90 (542) 858 58 47 numarasından erişilebilir.


Etiketler: sosyal hizmet
İstihdam