02/04/2021 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği LGBTİ+’ların Sosyal Hizmetlere Erişimi Araştırması’nı başlattı.

Kuir Kıbrıs LGBTİ+’ların sosyal hizmetlere erişimini araştıracak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, Kaos GL Derneği ile işbirliğiyle yürütülen “Sömürüden Özgür LGBTİ+lar - HAYAT” projesi kapsamında Kıbrıs’ın kuzey kesiminde yaşayan “LGBTİ+’ların Sosyal Hizmetlere Erişimi” araştırmasına katılmaya çağırıyor.

Dernek araştırmayı şöyle duyurdu:

“Kıbrıs’ın kuzey kesiminde ‘Mevcut sosyal hizmetlerin ve bu hizmetlere erişimin haritalandırılması’ konu başlıklı araştırma yürütmekteyiz. Bu araştırma, LGBTİ+’ların barınma, sosyal yardım, psiko-sosyal destek ve şiddet sonrası destek mekanizmalar alanlarında sosyal hizmetlere olan erişim düzeylerinin belirlenmesi ve bu hizmetlerde cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve cinsiyet ifadesi temelli yaşanan potansiyel ayrımcılık ve ötekileştirmeleri ortaya koymayı amaçlıyor.

Bununla birlikte, araştırma toplumsal cinsiyet farkındalığının yükseltilmesi, sosyal hizmete erişimde LGBTİ+’larınn hizmetlere erişiminin güçlendirilmesi için geliştirilecek politikaların belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Araştırmaya katılım tamamen gönüllülük esaslı ve araştırma etik kurallar çerçevesinde ilerliyor.”

Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşıyor ve araştırmaya katılmak istiyorsanız burayı ziyaret etmeniz yeterli.


Etiketler: yaşam, barınma, sosyal hizmet
İstihdam