10/10/2019 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği’nin Psikologlara Yönelik LGBTİ+ Farkındalığı Eğitimi’nin ikinci aşaması başvuruya açıldı.

Kuir Kıbrıs, Psikologlara Yönelik LGBTİ+ Farkındalığı Eğitimi’nin ikincisini düzenliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği’nin Psikologlara Yönelik LGBTİ+ Farkındalık Eğitim’inin ikinci aşaması 20 Ekim Pazar günü 9:30- 18:00 saatleri arasında Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği’nin yeni lokalinde gerçekleştirilecek.

İlk aşamasında cinsel yönelimler ve önyargılar ele alınan eğitimin ikinci aşamasında ise cinsiyet kimlikleri ve cinsiyet tayin süreci üzerine yoğunlaşılması hedefleniyor.

20 Ekim Pazar günü tam gün sürecek olan eğitimin ilk yarısında, temel kavramlar, cinsiyet kimliği değerlendirilmesi ve cinsiyet yeniden tayin süreçleri yasal açıdan ele alınacak. Bunun yanı sıra öğleden sonra gerçekleşecek olan eğitimin ikinci yarısında ise, bedensel değişim sürecine uygun terapi yaklaşımları ve vaka çalışmalarına yer verilecek.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Seven Kaptan, Uzman Psikolog Ziliha Uluboy ve hukukçu Faika Deniz Paşa tarafından verilecek olan eğitimin sonunda katılımcı psikologlardan gönüllü olanlarla ortak uzlaşı metni imzalanacak ve dernek dayanışma hattı kapsamında kullanılacak psikologlar havuzu oluşturulacak.

Eğitime katılmak isteyen tüm psikologların 14 Ekim Pazartesi, saat 18:00’e kadar özgeçmiş (CV) ve niyet mektuplarını queercyprus@gmail.com e-mail adresine ulaştırmaları gerekiyor. Eğitimin verimli ve bütünsel olabilmesi adına öncelik hali hazırda ilk aşamaya katılmış olan adaylara ve aktif çalışmakta olan klinik psikologlara verilecek.


Etiketler: sağlık hakkı
İstihdam