28/01/2019 | Yazar: KAOS GL

Kuir Kıbrıs Derneği 3 yıl sürecek olan “Renklerin Çeşitliliği” isimli yeni projesini düzenlediği basın toplantısında tanıttı.

Kuir Kıbrıs “Renklerin Çeşitliliği” diyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği 3 yıl sürecek olan “Renklerin Çeşitliliği” isimli yeni projesini düzenlediği basın toplantısında tanıttı.

Kuir Kıbrıs Derneği “Renklerin Çeşitliliği” isimli yeni projesini 25 Ocak Cuma günü düzenlediği basın toplantısında tanıttı.

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2009 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) ayrımcılığa uğramadığı ve insan haklarına eşit erişiminin olabileceği bir Kıbrıs için mücadele eden Dernek adına basın toplantısında Erman Dolmacı ve Ziba Sertbay hazır bulundu. Basın toplantısında işaret dili tercümesi de yapıldı.

Toplantıda, Kıbrıs’ın kuzeyinde, İngiliz Sömürge İdaresi döneminden kalma “doğaya aykırı cinsel ilişki” suçunun 2014 yılında kaldırıldığı hatırlatıldı ve Derneğin bu gelişmenin ardından sürdürdüğü faaliyetlerden bahsedildi.

Renklerin Çeşitliliği Projesi’nin 3 yıl süreceği ve bu proje kapsamında kapasite artırıcı eğitimler, staj programı, fon geliştirme, sosyal medya yayıncılığı, medya takibi ve raporlama, uluslararası konferanslar, LGBTİ+ konularında savunuculuk ve haklara erişim için yasal boşluk analizi, araştırma ve iyileştirme önerileri ile LGBTİ+’lara yönelik yasal, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmetlerinin gerçekleştirileceği belirtildi.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam