13/01/2023 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği, Lefkoşa Gençlik Derneği ile birlikte gençleri LGBTİ+’lara karşı görülmeyen şiddeti konuşmaya davet ediyor.

Kuir Kıbrıs’tan “Gençlerin Gözünden LGBTİ+’lara karşı Görülmeyen Şiddet” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, Lefkoşa Gençlik Derneği işbirliği ile 26 Ocak’ta gençleri, toplumda LGBTİ+’lara karşı görülmeyen şiddeti konuşmaya davet ediyor.

İnsan Hakları Evi’nde 18:00 – 20:00 saatlerinde gerçekleşecek etkinliğin çağrısı şöyle:

“Dünyanın her yerinde olduğu gibi Kıbrıs’ta da şiddet olgusu günden güne artmakta ve şiddete maruz kalan kişi sayısı katlanarak çoğalmaktadır. Şiddetin yalnızca fiziksel değil, psikolojik, ekonomik ve sosyal boyutları da göz önüne alındığında göründüğünden ziyade buz dağının görünmeyen kısmında büyük bir sorunun olduğu su götürmez bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle toplumda ötekileştirilmeye maruz kalan LGBTİ+’lar bu şiddetten orantısız şekilde etkilenmekte ve zarar görmektedir. Bu etkinlikle bu konuya dikkat çekmeyi, toplumda LGBTİ+’lara karşı görülmeyen şiddeti konuşmayı ve gençlerin görüşlerini yansıtacakları ortam sağlamayı amaçlıyoruz.”

Türkçe gerçekleşecek, ihtiyaç halinde İngilizce destek sağlanacak etkinliğe katılmak için buradan kayıt olmak gerekiyor.


Etiketler: yaşam
İstihdam