13/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği’nin yayımladığı “Akıl Sağlığı Kitapçığı” açılmadan, ayrımcılıkla mücadeleye dek çeşitli başlıklarda akıl sağlığını ele alıyor.

Kuir Kıbrıs’tan yeni kitapçık: “Akıl Sağlığı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2007 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) hakları için mücadele eden Kuir Kıbrıs Derneği “Akıl Sağlığı Kitapçığı” yayımladı

Renklerin Çeşitliliği Projesi kapsamında yayımlanan kitapçık beş bölümden oluşuyor. İlk bölümde “Tarihsel Bağlamda Eşcinsellik”, “Transgender ve Cinsiyet Uyumsuzluğu” başlıklarının yer aldığı kitapçıkta “LGBTİ+ Gençliğin Akıl Sağlığı”, “Açılma Süreci”, “Romantik İlişkiler” ve “LGBTİ+fobi ile başa çıkma stratejileri ve koruyucu faktörler”e değiniliyor.

Dernek kitapçığı şöyle duyurdu: “LGBTİ+’lar, yaşamın her evresinde bazense daha doğmadan başlayan veya öldükten sonra bile devam edebilen çeşitli ön yargılara, ayrımcılıklara, damgalamalara, ve şiddete maruz kalabilmektedir. Haliyle bu durumlarla baş etmek zorunda kalmak kişilerde sadece fiziksel sağlığı değil akıl sağlığını da ciddi şekilde olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bireysel gibi görünen sağlığın toplumsal yapıyla fazlasıyla bağlantısı bulunmakta ve toplumsal baskılar yüzünden kişilerin akıl sağlığı da olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu nedenle akıl sağlığı üzerine oluşturulmuş bu kitapçık hem üzerinde çok fazla durulmamış olan LGBTİ+ akıl sağlığı konusunu ele almayı, hem de akıl sağlığı alanında literatüre yeni bir kaynak kazandırmayı amaçlamaktadır.”

Kitapçığa buradan ulaşabilirsiniz.

 


Etiketler: yaşam, sağlık, dünyadan, sağlık hakkı
İstihdam