04/04/2024 | Yazar: Kaos GL

Etkinlik 25 Nisan saat 19.00’da çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Kuir Makas X: Ecem Toraman ile Non-Binary Kimlikler: Türkiye'de İkili Cinsiyet Sisteminin Ötesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ünikuir Derneği, Kuir Makas etkinliğinin onuncusunda Ecem Toraman ile bir araya gelecek. Etkinlik “Non-Binary Kimlikler: Türkiye'de İkili Cinsiyet Sisteminin Ötesi” başlığıyla düzenlenecek. Etkinlik, şöyle duyuruldu:

“Ecem, genel olarak non-binarylerin (ikili cinsiyet sisteminin dışındaki/ötesindeki kişiler) cinsiyet kimlik gelişim süreçlerindeki biricik deneyimi incelemeyi amaçladığı Türkiye'de Non-Binary Olmak başlıklı tezinde; NB’lerin kimlik gelişim deneyimlerinin nasıl olduğunu, hangi deneyimlerinin ortaklaştığı hangilerinin farklılaştığını, Türkiye'nin kültürel ve politik ikliminden ikili olmayan kimliklerin nasıl etkilendiğini kuir bir bakışla inceledi. 

Türkiye'de non-binaryler ile ilgili neredeyse hiçbir yazın bulunmadığı için non-binary kimliklerin deneyimlerini kendi seslerinden duyurmak istediğini söyleyen Ecem, taze tez çalışmasını savunmasından sonra ilk burada sizlerle paylaşacağı için oldukça heyecanlı!”

25 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da gerçekleşecek etkinliğe kaydolmak için tıklayınız.

Kuir Makas’ta geçen ay

Kuir Makas serisinin dokuzuncu buluşmasında transların kent içi ulaşımda karşılaştığı sorunlar ve buna ilişkin çözüm arayışlarını tartışıldı. Niyazi Uslu’nun katıldığı etkinlikte kent içi ulaşımda ayrımcılığa maruz bırakılan transların bu sorunla nasıl mücadele ettikleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuya ilişkin tutumu konuşuldu.


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam