23/09/2021 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat KuirFest, K’nın Sesi ile birlikte düzenlenecek “Kadınların & Kuirlerin Sesinden Podcast Üretimi “ atölyesi düzenliyor.

KuirFest’ten “Kadınların & Kuirlerin Sesinden Podcast Üretimi “ atölyesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat KuirFest, K’nın Sesi’nden Beril Sarıaltun, Duygu Dalyanoğlu ve Nihal Albayrak’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek Kadınların & Kuirlerin Sesinden Podcast Üretimi atölyesi düzenliyor.

24 Eylül’de Ankara’da, 2 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşecek atölyede önce katılımcılarla birlikte dinlenen oyun üzerine izlenimler paylaşılacak. Ardından da katılımcıların kişisel hayatlarından deneyimlerini aktardıkları bir paylaşım bölümüne geçilecek. Son bölümde dünyadan farklı podcast türleri ve formatları hakkında kısa bir bilgi paylaşımının ardından katılımcılar paylaştıkları deneyimler çerçevesinde farklı formatlarda podcast fikri geliştirecekler.

K’nın Sesi hakkında

K’nın Sesi, üç boyutlu ses tasarımı ile hazırlanmış ses tiyatrosu oyunları yapılan bir podcast kanalı.

Festival kapsamında bu oyunlardan biri olan "Kırık Bir Jilet Parçası" üzerine bir dinleme/paylaşım ve podcast fikir geliştirme atölyesi gerçekleştirilecek. 

Kırık Bir Jilet Parçası 15 dakikalık kısa oyunu bir gece kulübünün kulisinde yolları kesişen DJ Jilet Sebahat ve garson İlknur’un hikayesini anlatıyor. K’nın Sesi ekibinden Beril Sarıaltun, Duygu Dalyanoğlu ve Nihal Albayrak’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek olan atölyenin ilk kısmında katılımcılarla birlikte dinledikleri oyun üzerine izlenimler paylaşılacak. İkinci kısımda ise katılımcıların kişisel hayatlarından deneyimlerini aktardıkları bir paylaşım bölümüne geçilecek. Son bölümde dünyadan farklı podcast türleri ve formatları hakkında kısa bir bilgi paylaşımının ardından katılımcılar paylaştıkları deneyimler çerçevesinde farklı formatlarda podcast fikri geliştirecekler.


Atölyeye katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam