18/01/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Kürecik’te füze kalkanı kurulmasını istemeyen köylüler, dört aydır çadırda nöbet tutuyor. Kürecik köylülerine destek için gelen Dev- Genç’ten gençlerle birlikte üssün bulunduğu Karahan Tepesi’nde basın açıklaması yaptılar.

Kürecik’te füze kalkanı kurulmasını istemeyen köylüler, dört aydır çadırda nöbet tutuyor. Kürecik köylülerine destek için gelen Dev- Genç’ten gençlerle birlikte üssün bulunduğu Karahan Tepesi’nde basın açıklaması yaptılar.
 
Kalabalık bir gurup olarak tüm olumsuz hava koşullarına rağmen tepeye kadar çıkan gurup, burada jandarma barikatı ile karşılaştı.
 
Kürecik köyünden bir kişinin yaptığı açıklamada “Tarih boyunca halklar bağımsızlığı ve özgürlükleri için mücadele etmişlerdir. Anadolu tarihi de bunlara en güzel örnektir. Amerika başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyaya hakim olmak istiyor. İşbirlikçi hükümetler, iktidarlar kurmaktadır. En iyi işbirlikçisi de buğun iktidarda olan AKP hükümetidir. Bu hükümet halklarımızın değer ve kültürüne, kimliğine, onuruna karşı kendi ideolojisi olan gerici-yobaz, faşist politika ve kültürünü dayatmaktadır. Bu zulüm düzeninin temsilcileri kapitalizmin çürümüşlüğünü, iğrençliğini, ahlaksızlığını, bencilliğini ve çıkarcılığını dayatıp yerleştirerek, insani olan ne varsa yok etmeye çalışmaktadır. Topraklarımızda İsrail’i koruyacak olan füze kalkanı istemiyoruz. Halkaların katili olmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz” dedi.
 
Köy Muhtarı: “Savaş İstemiyoruz”
Konuştuğumuz köylülerden İmam Akkaya “Kim ister savaşı? Füze kalkanı zehir saçıyor, Neden insanlar ölsün? İnsanlar dünyaya bir daha gelmiyor. Bu iş Amerika ve İsrail’in işi. Biz niye bunlar için komşularımızla kavga ediyoruz?”
Beş dönemdir Dutluk Köyü muhtarı ile çadırın önünde konuştuk “Bu çevrede olan yirmi-yirmi beş köyün muhtarları da dahil olmak üzere bütün köylüler bu çadırda aylardır direniyoruz. Biz köyümüzde füze kalkanı istemiyoruz. Basın bizi görmüyor. Hiç bizden bahsetmiyor. Biz hiç bir yere füze kalkanı konmasını istemiyoruz. on beş bin köylü yürüdü burada. Ama kimse sesimizi duymadı. CHP-BDP’den milletvekilleri geldi bize destek vermeye. Yurt dışından da destek verenler çok. Ama yanımızdaki Sünni köyler bize destek vermiyor, füze kalkanına karşı çıkmıyorlar. Nedeni ise yandaşlıktan başka bir şey değil. Onlar iktidardakiler ne derse he diyorlar”
 
Kürecik Darıca köyünde öğretmenlik yapan Mahmut Yücekaya “1960’lardan beri burada NATO Radar üssü vardır. Rusya ya karşı kurulan Sovyetler dağılınca artık tehlike yok diye kapattılar. Buradaki köyler Alevi köylülerden oluşuyor. AKP hükümeti bizi gözden çıkarttı. Burada artık kayısı olmaz. İnsanlar yaşayamaz. Zaten hedef oluyoruz. Buraya bir füze atılsa çevrede bir tek canlı kalmaz. Biz kimseyle savaş istemiyoruz. Füze kalkanı da istemiyoruz” dedi.
 
Kürecikteki köylüler, genci-yaşlısı füze kalkanı istemiyor. Savaş da istemiyor. Çadırlarında nöbet tutmaya devam ediyorlar. Demokrasiden yana, özgürlüklerden yana, barıştan yana olan ve savaşa karşı olan herkesi kendilerine destek olmaya çağırıyorlar. 

Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam