09/02/2020 | Yazar: Aslı Alpar
2020 yılının Ankara’da gerçekleşen ilk medya okulunun son oturumunda kurumsal iletişim teknikleri ele alındı.
Fotoğraf: Gözde Demirbilek / Kaos GL
Kaos GL Derneği’nin, internet gazetesi KaosGL.org ve Kaos GL Dergisi gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek ve LGBTİ+’ları kendi hikâyelerini yazmaya teşvik etmek için düzenlediği Medya Okulu’nun bugün (9 Şubat) Ankara’da, Mahmut Şefik Nil Salonu’nda gerçekleşen üçüncü oturumunda Yıldız Tar kurumsal iletişim tekniklerini anlattı.
Tar konuşmasına ODTÜ LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nde polis şiddetiyle gözaltına alınan akademisyen ve öğrencilerin yargılandığı davaya dair yürütülen kampanya örneği ile başladı. Kurumsal iletişimin araçlarını sayan Tar, hedef kitlesine göre iletişimin değişeceğini belirtti.
“Kurumsal iletişimde önemli olan net bir mesajınız ve hedefiniz olması, aksi durumda iletişim çabası başarısız olur” diyen Tar oturumun devamında katılımcılarla birlikte örnek bir kampanya tasarladı.
Medya Okulu hakkında
Kaos GL Derneği’nin düzenlediği Medya Okulu, yazınsal çeşitli tematik alanlarda planlanmış atölyeler programıdır. Katılımcıların interaktif olarak dahil oldukları atölyelerde yazma istencinden üretimin yayınlanmasına sürecin inşasını ve etiğini tartışırlar. Haber yazma teknikleri, yaratıcı yazarlık ve video aktivizmi programın ana başlıklarıdır.
Medya Okulu neyi amaçlar?
Medya Okulu programı, kaosGL.org gönüllü muhabir ve yazarlarını bir araya getirerek LGBTİ+ kişileri yazmaya teşvik etmeyi ve ayrımcılık karşıtı medyayı çoğaltmayı hedefler. Haberini üretiminden yaratıcı yazarlığın çeşitlendirilmesine farklı alanlarda kümülatif gerçekleşen atölyelerde “herkesin yazabileceği” fikri hakimdir.
Medya Okulu nerede oluyor?
Medya Okulu programı her yıl Kaos GL Derneği tarafından çeşitli şehirler seçilerek, seçilen yerelden katılıma açık organizasyonlarla gerçekleşir.
Medya Okulu’na kimler katılabilir?
LGBTİ+ kişiler, aktivistler, yazarlar, muhabirler, çizerler ve fotoğrafçılar Medya Okulu programına katılabilir.
Medya Okulu’na katılmanın koşulları var mı?
Yaşadığı şehirde LGBTİ+ gündemini ve etkinlikleri takip etmek, haberlerini kaosGL.org’a yazmak için gönüllü olmak okula katılmak için yeterli. Medya Okulu'na katılan kişilerden KaosGL.org'a ayda en az 3 içerik üretmelerini bekliyoruz. Daha fazla yazar, çizersiniz ona da hayır demeyiz.
Programın tamamına katılamıyorum, başvurum kabul edilir mi?
Atölyeler birbirinin devamlılığını sağladığı için programın tamamına katılabilecek başvurulara öncelik tanınır.
Medya Okulu’na daha önce katılmış biri yeniden başvurabilir mi?
Elbette başvurabilir ancak ilk defa başvuran kişilere öncelik tanınır.
Medya Okulu’na katıldıktan sonra ne olur?
Programa katılmış kişiler daha sonra Kaos GL Gönüllü Muhabir Ağı’na dahil olarak bir çalışma takvimi çıkartır. Medya ve İletişim programıyla birlikte spesifik alanlarda (örneğin: Dava İzleme, Sözlü Tarih) eğitimler düzenler. Bu eğitimlerin sonucunda Muhabir Ağı’nın küçük çalışma grupları oluşur.
Medya Okulu’na katılmayan birisi kaosGL.org’da yazabilir mi?
Tabii ki yazabilir! Medya Okulu’na katılmış olmak kaosGL.org’da yazmak için bir ön koşul değil.
Etiketler: medya