13/01/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar kapsamında Kuzey Kıbrıs’ta yerel örgütler, sendikacılar ve öğrenciler ile buluştu.

Kuzey Kıbrıs’ta Homofobi Karşıtı Buluşma Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar kapsamında Kuzey Kıbrıs’ta yerel örgütler, sendikacılar ve öğrenciler ile buluştu.
Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar kapsamında Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleşen etkinliğin ilki 7 Ocak’ta Lefkoşa’da yapıldı.
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi’nin ev sahipliğindeki buluşmada Kaos GL temsilcileri ile sendikalı öğretmenler bir araya geldi. Etkinlikte LGBT Hakları üzerine kısa bir açılıştan sonra eğitimciler ve Kaos GL üyeleri Türkiye ve Kıbrıs’ta sendikal mücadele pratiklerini paylaştılar.
 
Lefkoşa’da günün ikinci etkinliği ise 1984 Cafe’de gerçekleşti. Kaos GL üyeleri Kuir Kıbrıs Derneği ve YKP-Fem aktivistleri “Heteroseksizm Karşıtı Hareketin Geleceği” başlıklı söyleşide bir araya geldiler.
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsünde Buluşma
Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar kapsamında gerçekleşen etkinlikler 8 Ocak Perşembe günü devam etti.
Değişim ve Toplumsal Farkındalık Topluluğu’nun ev sahipliğinde ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliği 200 kişi izledi. “Hastalıktan Hak Talebine Eşcinselliğin Seyri” başlıklı panelde Ali Erol konuşmacıydı.

Etiketler: yaşam
İstihdam