05/07/2019 | Yazar: Yıldız Tar

HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, KYK’nın ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan öğrencilerin kredilerini kesmesini Gençlik ve Spor Bakanı’na sordu.

KYK’nın ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan öğrencilerin kredilerini kesmesi Meclis gündeminde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, KYK’nın ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan öğrencilerin kredilerini kesmesini Gençlik ve Spor Bakanı’na sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, KaosGL.org’un gündeme getirdiği Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ayrımcı tutumunu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na sordu.

TIKLAYIN - KYK, ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınanların kredi ve burslarını kesti

Canbaz, Kasapoğlu’na KYK’nın 10 Mayıs’taki ODTÜ LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan öğrencilerin burs ve kredilerini kesmesine ilişkin şu soruları iletti:

*Öğrencilerin burs ve kredilerinin kesilmesinin gerekçesi nedir?

*Bahsi geçen yürüyüşe katıldığı gerekçesiyle kaç öğrencinin burs ve kredisi kesilmiştir? Bu öğrenciler arasında KYK yurtlarıyla ilişiği kesilen öğrenci var mıdır?

*Burs ve kredisi kesilmesi Emniyetin talebi üzerine mi yapılmıştır?

*Son 3 yılda KYK ile ilişiği kesilen kaç öğrenci vardır? Gerekçeleri nelerdir?

*Anayasal ve demokratik haklarını kullanarak protesto gösterilerine katılan öğrenciler hakkında uygulanan özel bir uygulama var mıdır?

*Bakanlığınızın LGBTİ+ öğrencilerinin maruz kaldığı sosyal dışlanmayla ilgili çalışmaları var mıdır?


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam