03/01/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Born This Way Ball turnesinin bir sonraki ayağında, ABD konserleri öncesinde şarkıcının genç hayranlarını bir otobüs bekliyor olacak.

Lady Gaga’dan Amme Hizmeti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Lady Gaga’nın Born This Way Vakfı, bu bahar biseksüel yıldızla birlikte yollara düşecek. Born This Way Ball turnesinin bir sonraki ayağında, ABD konserleri öncesinde şarkıcının genç hayranlarını bir otobüs bekliyor olacak. Born Brave Bus adı verilen otobüste 13-25 yaş arasındaki gençlere zorbalıkla mücadele, intihar önleme ve zihin sağlığı hizmetlerine bulundukları bölgelerden nasıl erişebileceklerine dair bilgiler verilecek.
Gaga, Facebook sayfasında otobüs projesiyle ilgili şunları yazdı: “Born Brave Bus zihinsel sağlık ve depresyonun yargılanmadan ciddiye alındığı, herkese ücretsiz gerçek yardımın sunulduğu bir yer olacak.”
 
Gençler için hazır bulunacak terapistlerin yanı sıra otobüste yiyecek, oyunlar ve DJ Lady Starlight’ın çalacağı müzikler yer alacak.
 
26 yaşındaki yıldız neden böyle bir konseptle hayranlarının karşısına çıkıyor diye mi soruyorsunuz? Cevabı şu tweet’te bulacaksınız: “Çocukların çoğu utandıkları için yardım istemiyorlar gibime geliyor, annem + ben de “yardım” etrafında dönen damgaları kırıp onu eğlenceli bir şeye dönüştürmek istedik.”

Şarkıcı, otobüste destek sunacak çeşitli örgütler arasında Campus Pride (Kampus Onuru), the Trevor Project ve the National Association of School Psychologists’in (Ulusal Okul Psikologları Derneği) de olduğunu belirtti. Gaga’nın turnesi 14 Ocak’ta Tacoma, Washington’da başlıyor.  


Etiketler: yaşam
İstihdam