29/07/2010 | Yazar: İsmail Alacaoğlu

Lady Gaga, Monster Ball isimli turnesinin her gecesinde evsiz LGBT gençlere her şov başına 20 bin dolar bağışta bulunan turnenin partneri Virgin Mobile ile birlikte bilgi vermek amacıyla k

Lady Gaga'yı Protesto Ettiler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Lady Gaga, Monster Ball isimli turnesinin her gecesinde evsiz LGBT gençlere her şov başına 20 bin dolar bağışta bulunan turnenin partneri Virgin Mobile ile birlikte bilgi vermek amacıyla konseri durduruyor.
 
Gaga’nın eşcinsel hakları için verdiği destek onu St. Louis’de bu hafta bir protestonun hedefi haline getirdi. Kansas merkezli radikal sağ kanattan Westboro Vaftiz Kilisesi protesto grubu Lady Gaga’yı “yanlış peygamber” olarak adlandırarak “cinsiyet karmaşası içinde olan, kendinden nefret eden, duyarsız kulaklı” fanatiklerini de cehenneme en önce gideceklerini söyleyerek uyardı.
 
Grubun ayrılmasının artından, Lady Gaga twitter’da birkaç bölümden oluşan uzun bir mesajla fanlarını “nefret dolu organizasyon” ile olası bir çatışma için uyarıda bulundu. Konser müdavimlerini protestocuları görmezden gelmeye çağırdı ve “onlarla etkileşime girmeyin, her ne duyar ya da görürseniz” dedi. Fanlarını “onların cahil mesajlarını görmezden gelme eğilimde olun ve onlar gibi nefret yüklü veya nefret bağımlısı olmadığınız için kalbinizde minnet duyun” diyerek cesaretlendirdi.
 
Gaga’nın mesajının ardından fanları cevap vermekte gecikmedi ve birçoğu Twitter’daki destek mesajlarına “#godelovesgaga” (tanrı gaga’yı seviyor) hashtag’ini ekledi. Herhangi bir olayın yaşanmadığı şov sonrasında Gaga fanlarına teşekkür etti ve pozitif bir mesaj verdi. “Bu akşam aşk ve nefret St. Louis’de buluştu ve aşk nefretten sayıca fazla geldi. Nefret terk etti ama aşk kaldı ve birlikte şarkı söyledik.”
 
Gaga din ile ilişkisi hakkında çok sık konuşmamasına rağmen Rolling Stone dergisinin en son sayısında Neil Strauss’a verdiği ropörtajda, “uyuşturucu ve reddedilme gibi engellerim olduğu ve insanların bana inanmadığı zamanlarda Tanrı’nın beni kollamadığına inanmamak güç” dedi. “uzun ve devam eden bir yol ama tüm bunların nedenini sadece kendime bağlamak zor. Kendimden daha büyük bir şeyin varlığına inanmalıyım” diye ekledi.
 
Westboro Vaftiz Kilisesi şarkıcının Ocak ayında St. Louis’de gerçekleştirilen bir önceki şovunu da protesto etmeyi planlamıştı ama fırtınalı havadan dolayı iptal etmişti.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam