28/10/2010 | Yazar: Kaos GL

ILGA (Uluslararası Lezbiyen ve Gey Derneği)’nın Avrupa &c

Lahey’de 14. ILGA-Europe Konferansı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ILGA (Uluslararası Lezbiyen ve Gey Derneği)’nın Avrupa çapında düzenlediği 32. ve ILGA-Avrupa’nın 14. Konferansı, bu yıl Lahey’de 28-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Konferansın bu yılki teması “Farklılıklarımızı ifade etmek, ayrıcalıklarımızı sorgulamak, yoldaşlarımızı çoğaltmak”.
 
Hollandalı LGBT örgüt COC Netherlands’ın evsahipliğinde yapılacak olan konferansı açılışı Hollanda Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Avrupa Birliği Adalet, Haklar ve Vatandaşlık Komisyoneri Viviane Reding, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komisyoneri Thomas Hammarberg ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland açılışta konuşma yapacak konuklar olacaklar.
 
Konferans boyunca medya, engelli LGBT’ler, eğitimde eşitlik, sağlık, çalışma alanında eşit haklar ve dinler-arası diyalog gibi konularda toplam 28 work-shop düzenlenecek. Ayrıca ILGA-Europe Yönetim Kurulu için, toplam 2 yıl görev yapacak olan 5 kişi seçilecek. 2012 yılında yapılacak olan 16. ILGA-Europe konferansının evsahipliğini hangi ülkenin yapacağı da oylamalar sonunda netleşecek.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam