05/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul LGBTİ+ Derneği, 8 Mart kapsamında Kadın+ Şiir Atölyesi düzenliyor.

Lambda’dan Kadın+ Şiir Atölyesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ+ Derneği, 8 Mart kapsamında Kadın+ Şiir Atölyesi düzenliyor.

Dernek etkinliği şöyle duyurdu:

“8 Mart bir mücadele ve anma günü olduğu kadar bir kutlama günü elbette. İkili cinsiyet sisteminin ve patriyarkanın “erkek olmayan”ı görünmez hale getirmesini kabul etmiyor ve “biz varız” diyoruz. Kadınlar vardır, hatta bi+, lezbiyen, trans, aseksüel, intersex, na-ikili kadın+ lar vardır.

“Daha önce kadın+ atölyelerimizde biraraya gelip birlikte resim yaptık, oyunlar oynayıp güldük, eğlendik, queer tango deneyimledik, feminizm konuştuk.

“Pelin Kalkan’la Üç Nokta adlı kitabından şiirler okumuş, söyleşmiş ama şiirleri bitirememiştik. Öyleyse 7 Mart Pazar günü saat 15:00'da devam edelim diyoruz.

“Hem başka şiirler de okuruz. Şiirini al da gel, olmaz mı… Şiir yalnız da okunur, hatta en çok yalnız okunur ama beraber okunmaz sanılmasın. Öyleyse gelin beraber şiir okuyalım. Seslerimiz imgelerle birbirimize ulaşsın, kitaplardan taşsın, (verilmiş) söz olsun. 8 Mart’a doğru, varoluşumuzu kutladığımız bir gün olsun.”

Atölyeye nasıl katılabilirim?

7 Mart Pazar günü saat 15:00'da çevrimiçi gerçekleşecek Kadın+ Şiir Atölyesi etkinliğine katılmak için lambda@lambdaistanbul.org adresine kadın+ şiir atölyesi konulu bir email atmanız yeterli.


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam