29/04/2024 | Yazar: Kaos GL

Lambda İstanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Lambda Kültür Merkezi’nin geri geleceğini duyurdu.

Lambda Kültür Merkezi geri geliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambda İstanbul’un açıklaması şöyle:

“2002’nin Mayıs ayında Terkos Çıkmazı’nda yolculuğuna başlayan Lambda Kültür Merkezi (ilk Onur Yürüyüşü’nün başladığı o dernek ofisi) 2004’te önce Büyükparmakkapı Sokak’a taşındı. Ondan sonra, 2007’de Tel Sokak’taki adresinde, 2011’de de aynı sokakta ikinci adresinde hayatını sürdürdü. Bu esnada her yıl yaklaşık 300 etkinlik gerçekleştirildi. 2014 senesinde, Beyoğlu’nda daha fazla barınamadığı için mekandan çıkarıldığı ve uzun süre mekan bulamadığı için Kadıköy’e taşındı. Sonra daralan örgütlenme alanının etkisiyle, gönüllülüğün azalması sonucu Lambda Kültür Merkezi 2016’da kapandı. Kapanmasıyla, LGBTİ+’ların ve ailelerinin, hatta sorusu olan herkesin rahatça gelebileceği, soru sorabileceği, vakit geçirebileceği, kitap okuyabileceği son ofis kapanmış oldu. Size bir haberimiz var: geri geliyoruz!”

Lamba İstanbul sosyal medya paylaşımına şu ifadeleri ekledi:

“o vakit geldi: LAMBDA KÜLTÜR MERKEZİ geri geliyor! sekiz senelik bir aradan sonra, Lambdaistanbul yeni mekanını tuttu, lubunyalar ile hızlıca kavuşmak için yardımına ihtiyacı var. elektrikten, tesisattan, boyadan anlarsan, ‘ay bende fazladan sandaye, masa var’ dersen, seni özele bekliyoruz. lkm@lambdaistanbul.org email adresine mail atar mısın?”


Etiketler: yaşam
İstihdam