17/07/2023 | Yazar: Kaos GL

“Arşivin lubunyaların kimlik inşasındaki rolünü ve duygusal belleğindeki yerini birlikte düşünmeye davet ediyoruz.”

Lambdaistanbul arşivinin izini sürmek etkinliği 21 Temmuz’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul, arşivinin izini sürmek üzerine etkinlik düzenliyor. 21 Temmuz saat 19.00’da hem çevrimiçi hem de fiziksel ortamda yapılacak etkinlikte Lambdaistanbul gönüllülerinden Niyaz, Lambda’nın arşivine LGBTİ+ aktivizmi ile topluluk arşivinin ilişkisine odaklandığı çalışmasını aktaracak:

93’ten itibaren Lambda arşivine emek veren Lambda gönüllüleriyle gerçekleştirilen sözlü tarih görüşmeleri sonucu arşiv, mekân ve aktivizm arasında kurulan ilişkiyi, lubunya arşivinin özgün yanlarını, arşivin lubunyaların kimlik inşasındaki rolünü ve duygusal belleğindeki yerini birlikte düşünmeye davet ediyoruz.

Etkinliğin ilk bölümü Boysan’ın Evi’nin gerçekleştirdiği ve 80’lerden günümüze lubunyanın tarihini hatırlamaya davet eden “Lubunyanın Arşivi” söyleşi&podcast serisinin aktarımıyla başlayacak.

Boysan’ın Evi gönüllüleri Lubunyanın Arşivi’ni “lubun, arşiv, kuir hafıza, lubunyanın hafızası gibi temalarla ve bizi, hafızamızı, ve arşivlerimizi oluşturan politikalarla oynadıkları ve bunları net tanımlara sıkıştırmayan, sadece kimlik politikaları ile sınırlandırılmayan bir bakışla yaptıkları bir alan” olarak tanımlıyorlar.

İkinci bölümde ise Lambdaistanbul arşivi, lubunya arşivi, arşivist bir lubunya olmak da dahil pek çok mesele birlikte tartışılacak.

Etkinliğe kayıt olmak için tıklayın.


Etiketler: yaşam, tarihimizden
İstihdam