14/12/2022 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, İstanbulbulkart’ın transfobik uygulamasında bloke edilen kartların açılması için yetkililerle görüşmeyi sürdürüyor.

Lambdaistanbul: “Cinsiyet kimliği sebebiyle usulsüz kullanımdan kartı kullanıma kapatılan kişiler bize ulaşın” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Usülsüz basış: Kimlik numaranıza ait İstanbulkart’ınız, tarafınıza iletilen uyarılara rağmen başkası tarafından kullanıldığı için bloke edilmiştir.”

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, bu mesajı alan, İstanbulkart kullanımında kendi kartını kullandığı halde cinsiyet kimliği sebebiyle usulsüz kullanımdan kartı kullanıma kapatılan kişilerin kendilerine ulaşmasını bekliyor.

İstanbul’da transların kendi indirimli İstanbulkartlarını kullanırken İETT şoförleri tarafından maruz kaldıkları ayrımcılık ve haksızlığı Kasım ayında bir toplantıyla gündemleştiren dernek yerel yönetim yetkilileriyle görüşmelerini sürdürüyor.

Dernek çağrısında, “Yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor, nihai çözüm sağlanana kadar bu sorunun çözümüne aracı oluyoruz ve kartların açılmasını sağlayabiliyoruz. Kartı bloke olan kişiler 'niyaz@lambdaistanbul.org' adresinden bizlere yazabilir” diyor.



Etiketler: insan hakları, yaşam, kent hakkı
nefret