09/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul LGBTİ+, 2000’de yaptığı “Mart Kedileri” partisini 20 yıl sonra yeniden yapıyor.

Lambdaistanbul’dan 20 yıl sonra “Mart Kedileri” partisi, yeniden! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ+ Derneği 2000 yılında “Mart Kedileri” temasıyla gerçekleştirdiği partinin hissettirdiği milenyum heyecanını 20 yıl sonra tekrar hissetmek, milenyumu 2020’ye taşımak için “2020 Mart Kedileri” partisine davet ediyor.

Lambdaistanbul, 14 Mart Cumartesi  Anahit Sahne’de gerçekleşecek olan parti için “Nasıl gelmek istiyorsanız öyle gelin: makyajlı, makyajsız, kostümlü, kostümsüz, performansınızla, kahkahanızla, dostlarınızı kapıp gelin” diyor. 2000’lerde Lambdaistanbul partilerinde çalan sürpriz bir DJ’in de gecenin açılışını yapacağını belirtiyor.

Kimler çalacak?

22:30 - 23:30 - Şevval Kılıç:

İstanbul queer partilerinde sıklıkla kabinde, orada değilse dans pisti dolaylarında görülen, yıllardır yüzlerce gökkuşağı partisinin dans pistinde 'yansın' naraları attıran Şevval Kılıç, çala çala-boza boza öğrendiğim dediği DJ'lik kariyerinde durmadan daha iyi setlerle takipçilerini sevindirmesini biliyor. Şevval Kılıç, setlerinde adeta sürprizlerle dolu! Teknodan Kamuran Akkor’a, kadar genis bir yelpazeye yer veriyor.

23:30 - 00:30 - Deus ex Machina

Deux ex Machina müziğini queerler için queerlerle birlikte çalıyor ve adının hakkını vererek tanrısal bir elle partiyi kurtarıyor. 80’lerden günümüze bu lubunyalar ne dinleyerek eğlenirmiş sorusunu sorarak başladığı müzik keşfi yolculuğu sonucunda bulduğu parçalar Diva House’tan Hi-NRG’ye, Disco’dan Chicago House’a uzanan geniş bir yelpazaye yayılmakta. İçinde bulunduğu queer camianın sunduğu imkanlar sayesinde dj’lik hayatının amatörlük zamanlarını KiKi, Mecra, Babylon, RX gibi mekanlarda çalarak geçirmekte olan Deus ex Machina sizleri müziğin birleştirici gücünü deneyimlemeye çağırıyor.

00:30 - 02:00 - Çiçek Çocuk

"Beni kanser etti." -Ceytengri
"Eklektik." -Jtamul
"Accelerationist, blinding and outstanding fun." -Beril21
"Çok okey."- Larissa Lena Petrovna
"Kışkırtıcı galiba." -Meriç

02:00 - 03:00 - Ceytengri

03:00 - 04:00 - ASÎDE

İstanbul’un sınır tanımayan kuir gece hayatından tanıdığımız ASîDE, setlerinde janr farkı ayırt etmeksizin bir bütünsellik arayışındadır. Seçkilerinde çoğunlukla techno ve breakbeat öğeleri içeren şarkıları harmanlıyor olsa da, kendisini asidik ve lo-fi tandanslı bir house-disco serüveninde de bulabiliyor.


Etiketler: yaşam
İstihdam