20/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul, LGBTİ+ kimliklerin akademide “çalışılmasını” ve LGBTİ+ özneler olarak akademiyle çalışmayı konuşmak üzere çevrimiçi etkinlik düzenliyor.

Lambdaistanbul’dan “Akademide ‘Çalışılmak’ & Akademiyle Çalışmak” etkinliği Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, LGBTİ+ kimliklerin akademide “çalışılmasını” ve LGBTİ+ özneler olarak akademiyle çalışmayı konuşmak üzere 26 Mayıs Çarşamba günü 20:00’de çevrimiçi etkinlik düzenliyor.

Dernek, “Gelin deneyimlerimizi, kırgınlıklarımızı, öfkemizi paylaşalım. Yapıcı bir yol nasıl izlenir hep beraber tartışalım. Araştırılan öznenin bilgisine başvuran araştırmacı ile özne arasındaki ilişkiyi yataylaştırma, akademik çalışmaları kuirleştirmenin olanakları üzerine düşünelim” çağrısıyla “Özneleri öncelemenin, STK’larla işbirliği yapmanın önündeki yapısal sorunlar, akademide toplumsal cinsiyet duyarlı çalışmalar yapmanın zorlukları nelerdir?”, “Akademik çalışmalar özneleri ne kadar önceliyor? Bir çalışmanın öncelediği şeyler neler olmalı?”, “LGBTİ+’lar akademik çalışmalara karşı neden çekimser davranıyorlar?”, “Akademi ve STK'nın işbirliği nasıl olmalı, nasıl bir ilişki kurulmalı?” ve LGBTİ+ hareketinden uzak bir araştırmacının yaptığı çalışmayı nasıl değerlendirmeliyiz?” soruları üzerinden etkinliği yürütecek.

Etkinliğe katılmak için lambda@lambdaistanbul.org adresine e-posta yollamak gerekiyor. Katılım linki e-posta yollayanlara iletilecek. 


Etiketler: yaşam, eğitim
İstihdam