20/03/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Lambdaistanbul’dan Elif Avcı, derneğin yeni mekanı ortak çalışma alanı Impact Hub İstanbul’daki ilk etkinliğini değerlendirdi

Lambdaistanbul yeni mekanında ilk etkinliğini yaptı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul’dan Elif Avcı, derneğin yeni mekanı ortak çalışma alanı Impact Hub İstanbul’daki ilk etkinliğini değerlendirdi: Bir araya gelmek çok temel bir ihtiyaç.

Türkiye’nin en eski LGBTİ derneklerinden biri olan Lambdaistanbul LGBTİ Dayanışma Derneği yeni mekanında ilk etkinliğini düzenledi. Mekan arama sürecinde karşılaştığı ayrımcılığın ardından sosyal etki odaklı bir ortak çalışma alanı olan Impact Hub İstanbul’a taşınan dernek 18 Mart’ta tanışma toplantısı yaptı.

Toplantının ardından dernekten Elif Avcı ile hem yeni mekanlarını hem de tanışma toplantısı ve önümüzdeki dönem Lambdaistanbul’un yapacaklarını konuştuk.

“LGBTİ iseniz daha fazla kira talep ediyorlar”

Bir önceki taşınma süreçlerinin de karşılaştıkları ayrımcılık yüzünden sancılı geçtiğini hatırlatan Avcı, “En nihayetinde bir yer bulmuştuk ancak son olarak kira ödeyemeyeceğimiz kadar çok arttı. LGBTİ iseniz ve LGBTİ derneğine yer arıyorsanız herhangi birinin ödediği kiradan daha fazlasını talep ediyorlar” dedi. Mültecilerin de benzer sorunlarla karşılaştığını vurgulayan Avcı şöyle devam etti:

“Bunun sonucunda bir kez daha LGBTİ’yi duyunca yüzümüze kapatılan telefonları deneyimlemiş olduk. Bu süreçte toplantılarımıza Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ev sahipliği yaptı. Ev aradığımız süreçte Impact Hub İstanbul ile karşılaştık. Paylaşımlı ofis bizim için çok yeni. Ama Impact Hub İstanbul ekibi bize çok sıcak davrandı. Yeni süreç bizim için de bir deney.”

Yeni dönemde en temel ihtiyaç: Bir araya gelmek!

Avcı mekandaki ilk büyük toplantılarını ise şöyle aktardı:

“Tanışma toplantımıza çok fazla yeni yüz katıldı. Lambda’yı nereden duyduğumuzu konuştuk, yeni mekanı ve gelecek dönem politikalarını değerlendirdik. Paylaşımlı ofise çıkmanın ve sanayide bir yere çıkmanın hem avantaj hem de dezavantaj olduğunu fark ettik. Güvenlik bir riskse ve daha fazla ve şimdiye kadar ulaşamadığımız kişilere ulaşmak da bir avantaj. Grup çalışmamızda sayılan her maddede, riskleri ve fırsatları değerlendirdik. Saydığımız her şeyin hem fırsat hem de risk olduğunu gördük. Her grubun çeşitli önerileri oldu. O sunumlar sonucunda bir araya gelmenin ihtiyaç olduğu, sosyalleşeceğimiz etkinliklerin çoğalması, Lambda’nın sürdürülebilirliğini sağlamak, dayanışma etkinliklerini çoğaltmak ve danışmanlık hizmetlerinin sürmesi konusunda ortaklaştık.”


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam