08/02/2012 | Yazar: Kaos GL

Sel Yayıncılık’ın sahibi İrfan Sancı ve ‘Gey ve Lezbiyen Yazını’ kitabının çevirmeni Kıvanç Tanrıyar 12 Şubat’ta Lambdaistanbul’un konukları olacak.

Lambdaistanbul’da Sel Yayıncılık’ın LGBT Serisi Konuşulacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sel Yayıncılık’ın sahibi İrfan Sancı ve ‘Gey ve Lezbiyen Yazını’ kitabının çevirmeni Kıvanç Tanrıyar 12 Şubat’ta Lambdaistanbul’un konukları olacak.
 
Lambdaistanbul’un söyleşiyle ilgili yaptığı çağrı şöyle:
“Sel Yayıncılık’ın nasıl bir LGBT Serisi yayınlamaya karar verdiği ve yakın zamanlı LGBT eksenli planları üzerine yayınevi sahibi İrfan Sancı’yla sohbet ediyor ve “Gey ve Lezbiyen Yazını” kitabının çevirmeni Kıvaç Tanrıyar’ın edebiyat ve LGBT konulu sunumunu dinliyor ve hep beraber tartışıyoruz.

Alışılagelmiş bir edebiyat antolojisinin okuyucuyu sınırlayageldiği bir sistemin oldukça ötesinde çeşitli ve bazen birbirinden çok farklı bazen birbirini tamamlayan kavramlar etrafında yoğunlaşmış bir makale dizisini okurken nasıl bir pratik geliştirilebilir? Yasa/k, dolap, ihlal, sınır, seyahat, yabancılık/düşmanlık, kozmopolitlik, ırk/queer, queer ortaklık, AIDS/suskunluk vb… Bu tip bir LGBT edebiyata giriş metninin okuyucuya vermeye çalıştığı şey nedir? Bu sunum ve tartışma, edebiyatın kendi içinde bir değer olmasının dışında kültüre tanıklık etme ve tam bu yüzden tanıklık ettiğini tarihe taşıma misyonu düşünüldüğünde, bir LGBT edebiyat antolojisini LGBT kültür/LGBT tarihi ekseni içerisinde okumanın faydası nedir gibi sorulara cevap arayacaktır.”


Tarih: 12 Şubat Pazar 2012
Saat: 17.00 – 19.00
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği
Tel: +90 (0) 212 245 70 68
Büyükparmakkapı, Tel Sokak, No: 2 Kat: 1
Beyoğlu - Istanbul
www.lambdaistanbul.org
lambda@lambdaistanbul.org
 

Etiketler: yaşam
İstihdam