20/09/2013 | Yazar:

Lambdaistanbul, LGBTİ mahpusların kaldığı Maltepe L2 Hapishanesi’ne gönderilmek üzere toplumsal cinsiyet ve LGBTİ kitapları yardım kampanyası başlattı.

Lambdaistanbul’dan Hapisteki LGBTİ’ler İçin Kitap Kampanyası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Lambdaistanbul, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) mahpusların kaldığı Maltepe L2 Hapishanesi’ne gönderilmek üzere toplumsal cinsiyet ve LGBTİ kitapları yardım kampanyası başlattı. Dernek, 2 Ağustos 2003’te hapishaneye yaptığı ziyaret sırasında LGBTİ mahpuslarla görüşemese de ortak kullanım alanlarını gezip mahpusların sorunlarını hapishane idaresiyle tartışma fırsatı buldu.
 
Hapishane kütüphanesinde toplumsal cinsiyet ve LGBTİ konularıyla ilgili kitap eksikliğini gidermeye yönelik Çarşamba günü başlatılan kampanyaya 90 kitaplık listeden kitap bağışlayarak katkıda bulunabilirsiniz.
 
Lambdaistanbul, resmî rakamlara göre en çok LGBTİ mahpusun kaldığı Maltepe L2 Hapishanesi’nin ardından Eskişehir, Çorum ve diğer hapishaneler için de benzer kampanyalar düzenlemeyi planlıyor.
 
Bağışlamak istediğiniz kitapları, İstiklal Caddesi, Büyükparmakkapı, Tel Sokak, No:2 Kat:2, Beyoğlu, İstanbul adresine gönderebilir, lambda@lambdaistanbul.org adresinden bilgi alabilirsiniz.

Etiketler: yaşam
İstihdam