19/08/2019 | Yazar: Kaos GL

Ege Üniversitesi’nde örgütlenen LGBTİ+ öğrenci topluluğu Lavender LGBTİQ+ sosyal medya hesabında değerlerini yayımladı.

Lavender: Vegan ve şiddet karşıt bir topluluk Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ege Üniversitesi’nde örgütlenen LGBTİ+ öğrenci topluluğu Lavender LGBTİQ+ sosyal medya hesabında değerlerini yayımladı.

Ayrımcılık, şiddet ve sosyal izolasyonu kırmak için Ege Üniversitesi’nde örgütlenen ve 1. yılını dolduran LGBTİ+ öğrenci topluluğu Lavender LGBTİQ+ sosyal medya hesabında değerlerini yayımladı.

Topluluğun değerleri arasında vegan olması ve şiddet karşıtı tavrı dikkat çekiyor. Lavender ilkelerini şöyle duyurdu:

“Lavender karar alma süreçlerinin tamamını konsensüs ile sürdürmektedir.

“Lavender vegandır, hayvan ürün üreten hiçbir kurum ile işbirliği yapmaz, etkinliklerinde eve toplantılarında hayvansal ürün tüketimine izin vermez.

“Lavender şiddet karşıtıdır. Toplantılarda ve etkinliklerde sağlıklı ve pozitif ortam istediğimiz için yüksek sesle konuşmayı, ofansif tanımlar kullanmayı, hiyerarşi içeren tavırlarda bulunmayı, birine duygusal, fiziksel ya da psikolojik şiddet uygulamasını kabul etmez ve şiddet içeren durumlarla karşılaştığında kurum içinde bu şiddetle mücadele eder.”

“Herkes için olabildiğince kapsayıcı bir ortam temennisi”

Lavender, kaosGL.org ile Kampüste varız yazı dizisi için yaptığı söyleşide de değerlerine dair ipuçlarını vermişti: “İlerleyişi konsensusla sağlayacağız. Herkesin duyulmaya değer bir fikri olduğunu düşünüyoruz. Pozitif, herkes için olabildiğince kapsayıcı ve sağlıklı bir ortam temennisi içindeyiz. Şiddetten arındırılmış, hiyerarşiye yer vermeyen bir dayanışma ortamı oluşturmak istiyoruz ve bu ortamı sağlamak için de elimizden geleni yapacağız.”


Etiketler: yaşam
İstihdam