18/09/2014 | Yazar: Kaos GL

‘Orange is the New Black’ dizisinin yıldızlarından Laverne Cox, MTV için trans gençlerin hayatlarını konu alan bir belgesel hazırlıyor.

Laverne Cox’tan MTV için trans belgeseli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Orange is the New Black” dizisinin yıldızlarından Laverne Cox, MTV için trans gençlerin hayatlarını konu alan bir belgesel hazırlıyor.
 
“Laverne Cox Presents: The T Word” adlı programda, yaşları 12 ile 24 arasında değişen 7 trans, cinsiyet kimliklerinden ötürü karşılaştıkları zorlukları paylaşacak.
 
“T transtan daha fazlası demek”
 
Oynadığı dizide de transların özellikle sağlık hakkına erişimini gündeme getiren bir karakteri canlandıran Cox, belgesele dair şöyle konuştu:
 
“Pek çoğumuz için LGBT’deki T transtan daha fazlasını ifade ediyor, o T aynı zamanda hakikat demek. Bu belgeseldeki kişiler kendi doğrularını korkusuzca yaşıyor ve hikâyelerini paylaşarak diğer trans gençlere de ‘kendin gibi olmanda bir sorun yok’ mesajı veriyor.”
 
17 Ekim’de yayınlanacak belgeselin ardından canlı yayında bir trans forumu düzenlenecek. Forum sırasında Cox ve belgeselde yer alan translar izleyicilerden ve sosyal medyadan gelen soruları yanıtlayacak.  

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam