16/01/2023 | Yazar: Kaos GL

Kadın Savunma Ağı; özsavunma yöntemleri, cinsiyet uyum süreci ve hormon krizini konuşmak üzere dijital ortamda Front de Libèration Transfem – Le Flirt ile söyleşi düzenliyor.

Le Flirt ile söyleşi 18 Ocak’ta dijital ortamda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadın Savunma Ağı, 18 Ocak’ta dijital ortamda Front de Libèration Transfem – Le Flirt’ün katılımıyla feminist özsavunma yöntemleri, hormon ve cinsiyet uyum süreci ve Türkiye’deki hormon krizi koşullarında dayanışma yollarının konuşulacağı bir söyleşi düzenliyor.

Zoom uygulaması üzerinden 20:00’de gerçekleşecek etkinliğe katılmak için buradan form doldurmak gerekiyor.

Front de Libèration Transfem – Le Flirt kimdir?

Fransa’da kurulan Le Flirt karşılıklı yardımlaşma kolektifi, kurumsal transfobiyi ve toplumun her yerinde devam eden beyaz üstünlüğünü ortadan kaldırmaya çalışıyor. Kolektifin eylem olarak ilk amacı trans kadınların artan izolasyonuna ve kırılganlığına karşı kendilerini sadece trans kadınlara özel gruplarda örgütlemek:

Le Flirt, hormon tedavisi ve uygulama araçlarını ve ayrıca özel tıbbi ve idari ihtiyaçlarıın daha iyi anlaşılmasına yardımcı olarak tıp sisteminin sürekli yanlış bilgilendirmesine ve kötü muamelesine karşı çıkıyor. Ayrıca uygun psikiyatrik ve psikolojik bakımın eksikliğini ve bazen tamamen yokluğunu telafi etmek için bir destek ve bakım hizmeti sunuyor.


Etiketler: yaşam, sağlık hakkı
nefret